Antena Meniu Search
x

Foto O comoară arheologică veche de 1000 de ani a fost descoperită în Ierusalim

Descoperire rară a arheologilor din Ierusalim. Aceştia au dat peste câteva monede de aur vechi de aproximativ 1000 de ani.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 10.11.2020, 18:48

  • Monedele de aur au fost descoperite în apropiere de Zidul Plângerii
  • Artefactele se aflau într-o stare excelentă
  • Cele mai importante ştiri ale zilei, la Observator 19

Arheologii israelieni au descoperit în timpul săpăturilor, în apropiere de Zidul Plângerii, locul cel mai sacru al religiei iudaice, un ulcior cu patru monede turnate în aur acum 1.000 de ani, potrivit news.ro.

Reprezentanţii Autorităţii pentru Antichităţi din Israel (AAI) au spus că artefactele se află într-o stare excelentă de conservare şi au putut fi identificate pe loc, chiar şi fără a fi curăţate înainte.

Monedele datează de la sfârşitul secolului al X-lea după Hristos (între 940 şi 970), ''o epocă de schimbări politice radicale'', a declarat Robert Kool, specialist la AAI.

Monedele au fost găsite într-o stare excelentă

''Este pentru prima dată în 50 de ani când este descoperit aur din perioada fatimidă în Oraşul Vechi Ierusalim", a mai afirmat specialistul.  

Arheologii israelieni au descoperit ultima dată aur din această perioadă, după Războiul de Şase Zile din 1967, când Israelul a preluat controlul Ierusalimului de Est.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O comoară arheologică veche de 1000 de ani a fost descoperită în Ierusalim