Antena Meniu Search
x

Video O educatoare continuă orele online în plină chimioterapie, după al doilea diagnostic de cancer: ”E o binecuvântare”

Când Kelly Klein, o educatoare de grădiniță din Minnesota, a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer ovarian în stadiul 3, în urmă cu cinci ani, a avut nevoie de un concediu de aproape şase luni din cauza tratamentului extrem de agresiv pentru combaterea bolii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.01.2021, 19:42

O educatoare continuă orele online în plină chimioterapie, după al doilea diagnostic de cancer: ”E o binecuvântare”
O educatoare continuă orele online în plină chimioterapie, după al doilea diagnostic de cancer: ”E o binecuvântare” - Edwin Visalden/M Health Fairview
  • Kelly Klein este educatoare de 32 de ani în instituția în care ea însăși a învățat atunci când era copil.
  • Directoarea grădiniței spune că nu a primit plângeri de la părinții elevilor din clasa lui Klein cu privire situația în care se desfășoară orele de curs.

În vara lui 2020, când Kelly Klein, în vârstă de 54 de ani, a fost diagnosticată din nou cu cancer ovarian, ea a decis că va face tot ce e uman posibil să-și urmeze pasiunea, și anume să le predea preșcolarilor.

„Voi profita din plin de timpul meu”, a declarat Klein, mamă a doi copii.

Kelly Klein a predat la Falcon Heights Elementary din Falcon Heights, Minnesota, în ultimii 32 de ani. Este aceeași școală pe care a urmat-o în copilărie.

Educatoarea, la al doilea diagnostic de cancer

Ea i-a spus directorului școlii, Beth Behnke, la începutul acestui an, că vrea să continue să predea cât mai mult timp posibil, în ciuda chimioterapiei pe care este nevoită să o urmeze, ca să primească o nouă șansă la viață.

Așa că nu a stat deloc pe gânduri și a reușit să-și transforme salonul de spital din Centrul Medical Health Fairview Lakes din Wyoming, Minnesota într-o sală de clasă temporară.

În fiecare zi, în fiecare lună, când Klein are ședințele de chimioterapie, își aduce laptopul și consumabilele și începe să predea clasei ei de preșcolari de 5 și 6 ani. 

”Predarea copiilor de 5 ani este ca și cum ai merge la Disney World. Totul este incitant și sunt atât de încântați de tot, iar asta mă încântă și pe mine”, a spus educatoarea.

"Când ești la chimio și în preajma multor oameni bolnavi, poate fi foarte deprimant. Așa că, pentru mine, faptul că pot sta conectată cu niște copii de 5 ani este o binecuvântare, este ca o felie de normalitate într-un mediu anormal”, a mai spus ea.

Părinții preșcolarilor apreciază munca educatoarei

Directoarea grădiniței spune că nu a primit plângeri de la părinții elevilor din clasa lui Klein cu privire situația în care se desfășoară orele de curs. 

„Este un profesor foarte iubit și merită. Ceea ce face ea este o parte a vieții în lumea noastră, doar ajutând copiii să se descurce prin multe lucruri situaționale care nu trebuie să ne definească, dar fac parte din experiența noastră trăită”, a spus directoarea Beth Behnke.

Behnke a spus că „nu a fost deloc surprinsă” când Klein s-a apropiat de ea după diagnosticul de cancer și i-a spus: ”Te rog, nu mă determina să-mi iau concediu”.

Orele online, ”punctul luminos” al zilelor de tratament

Pentru educatoare, șansa de a fi alături de elevii ei în timpul chimioterapiei a fost deosebit de importantă, cu atât mai mult cu cât nu are voie să primească niciun vizitator din cauza restricțiilor COVID-19. Ea a descris predarea drept „punctul luminos” al acelor zile de tratament. 

„Eu primesc energia de la copii, la fel cum și ei primesc de la mine”, a spus Kelly Klein.

De-a lungul carierei sale didactice de trei decenii, Klein a avut sute de elevi, unii dintre ei devenindu-i colegi de catedră.

„Am primit o grămadă de mesaje de la foști elevi care mi-au spus că eu sunt acel profesor pentru ei de care își aduc aminte mereu cu drag. Asta e tot ce mi-am dorit vreodată. Să fiu acel profesor”, a mai spus Kelly Klein.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » O educatoare continuă orele online în plină chimioterapie, după al doilea diagnostic de cancer: ”E o binecuvântare”