Antena Meniu Search
x

Galerie foto O felie de tort de la nunta Prinţului Charles cu Prinţesa Diana, scoasă la licitaţie după 40 de ani

O felie din tortul de la nunta Prinţului Charles cu Prinţesa Diana a fost scos la licitaţie, la patru decenii de la marele eveniment.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.09.2021, 09:49

Felia de tort a fost păstrată de familia Moyra până în 2008, când a fost achiziţionată de un colecţionar. Cel din urmă vinde acum bucata de istorie la casa de licitaţii Dominic Winter, din Cirencester, Gloucestershire.

Citește și: 5 ținute inspirate de Prințesa Diana pe care le-a purtat Kate Middleton. Cât de similare sunt

O felie generoasă din tortul de la nunta lui Charles cu Lady Diana, încă înfăşurat în folie alimentară, a fost pus la vânzare la 40 de ani de la oficializarea nunţii. Tortul cu glazură şi marţipan este încă decorat cu stema în roşu, albastru şi auriu.

Licitaţia porneşte de la 500 de lire sterline

Pe acelaşi subiect

Moyra Smith, unul dintre angajaţii Reginei Mame de la Clarence House, a primit bucata de tort după ceremonia din 1981 în semn de mulţumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Felia a fost păstrată în folie de împachetat, depozitată într-o cutie veche timp de patru decenii. În total au fost făcute 23 de torturi oficiale pentru nuntă, inclusiv o piesă centrală de un metru şi jumătate înălţime cu fructe, cântărind peste 100 de kilograme, potrivit Mirror.

Preţul va porni de la 500 de lire sterline atunci când va fi prezentat în cadrul licitaţiei, dar specialiştii îl sfătuiesc pe cumpărător să nu consume produsul din motive de sănătate.

„Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume” a spus Chris Albury, expert evaluator de la Dominic Winter.

„Nunta secolului” a fost urmărită de o audiență TV globală estimată la 750 de milioane de oameni, organizându-se petreceri de stradă în toată Marea Britanie pentru a sărbători momentul. S-au separat în 1992 și au divorțat în 1996 după 15 ani de căsătorie. Diana a murit tragic la vârsta de 36 de ani, într-un accident de mașină în 1997.

Licitaţia are loc pe 11 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O felie de tort de la nunta Prinţului Charles cu Prinţesa Diana, scoasă la licitaţie după 40 de ani