Antena Meniu Search
x

Galerie foto Semnificaţia celor trei copii care apar în statuia Prinţesei Diana, dezvelită de prinţul William şi prinţul Harry: "Ne amintim dragostea, puterea și caracterul ei"

O nouă statuie a prinţesei Diana a fost dezvelită în faţa publicului joi, în ziua în care Lady Di ar fi împlinit 60 de ani. Creaţia care i-a emoţionat pe cei doi fii ai ei, Prinţul Harry şi Prinţul William o înfăţişează pe prinţesă în ultima perioadă a vieţii sale, fiindu-i reflectată una dintre cele mai importante calităţi ale sale: dragostea şi implicarea în cauze umanitare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.07.2021, 13:10

Statuia dezvelită ieri de iubiţii săi fii, William şi Harry, în grădina Palatulului Kensington o arată pe prinţesă înconjurată de trei copii, purtând o bluză elegantă, decoltată, o centură lată şi o fustă creion. Mâinile ei sunt așezate ușor pe umerii a doi dintre copii, un băiat și o fată care ține îi mâna prințesei.

Mulţi dintre fani s-au întrebat însă cine sunt copiii din statuie şi care este povestea din spatele operei de artă. Potrivit Palatului Kensington, copiii „reprezintă universalitatea şi impactul pe care l-a avut prinţesa”. De asemenea, portretul prinţesei şi stilul vestimentaţiei s-au bazat „pe ultima perioadă a vieţii sale, pe măsură ce a câştigat încredere”.

Prințesa a devenit cunoscută sub numele de „Regina inimilor” datorită dedicării sale pentru cauze caritabile, care au variat de la criza SIDA până la campania împotriva minelor terestre. În 1987, ea a dat mâna cu un pacient infectat cu Hiv la Spitalul London Middlesex, contestând falsa credință că boala ar putea fi transmisă prin atingere.

Figura Dianei, Prinţesa de Wales, este înconjurată de trei copii care reprezintă universalitatea şi impactul pe care l-a avut Prinţesa. Portretul şi stilul de îmbrăcăminte s-au bazat pe ultima perioadă a vieţii sale, pe măsură ce a câştigat încredere în rolul ei de ambasador pentru cauze umanitare şi îşi propune să transmită caracterul, eleganţa şi compasiunea ei”  a explicat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

Pe acelaşi subiect

În fața statuii este o piatră de pavaj cu un extras din poezia „Măsura unui om”, poezie inclusă şi în programul pentru slujba de pomenire din 2007 pentru Diana.

Grădina Scufundată a Palatului Kensington, unul din locurile preferate ale prinţesei Diana

„Diana, prinţesa de Wales a fost un icon care a atins viaţa oameniilor din întreaga lume, aşa că a fostu n privilegiu să lucrez cu prinţul William şi prinţul Harry la această statuie care îi comemorează viaţa. Am vrut să-i surprindem căldura şi umanitatea, prezentând în acelaşi timp impactul pe care l-a avut de-a lungul generaţiilor. Sper că oamenii se vor bucura să viziteze statuia şi grădina, acordând un moment de linişte pentru amintirea prinţesei” a declarat sculptorul statuii, Ian Rank-Broadley.

Statuia a fost dezvăluită de fiii Dianei, William și Harry, într-o scurtă ceremonie la care au participat invitați în număr restrâns, între care fratele și surorile Dianei și membrii comitetului care a strâns fonduri pentru statuie.

Într-o declaraţie comună, Ducele de Cambridge şi cel de Sussex au transmis un mesaj cu ocazia comemorării mamei lor:„ Astăzi, la ceea ce ar fi fost cea de-a 60-a aniversare a mamei noastre, ne amintim dragostea, puterea și caracterul ei - calități care au făcut-o o forță pentru a face bine în întreaga lume, schimbând nenumărate vieți în bine. În fiecare zi, ne dorim ca ea să fie încă cu noi, iar speranţa noastră este că această statuie va fi văzută pentru totdeauna ca un simbol al vieţii şi moştenirii ei. Mulțumim lui Ian Rank-Broadley, Pip Morrison și echipelor lor pentru munca lor remarcabilă, prietenilor și donatorilor care au ajutat la realizarea acestei statui și tuturor celor din întreaga lume care păstrează vie memoria mamei noastre”.

Statuia se află în Grădina Scufundată de la Palatul Kensington, despre care se spune că ar fi fost unul dintre locurile preferate ale Dianei.

Diana, prinţesă de Wales, s-a născut pe 1 iulie 1961 şi a murit într-un accident, la Paris, pe 31 august 1997, când prinţul William avea 15 ani, iar prinţul Harry, 12 ani. Mai multe memoriale au fost create în Londra în memoria ei, inclusiv Diana Memorial Playground de la Palatul Kensington, Diana Memorial Fountain din Hyde Park şi Diana Memorial Walk de la Palatul St James. Un alt memorial, White Garden, a fost realizat la Palatul Kensington în urmă cu patru ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Semnificaţia celor trei copii care apar în statuia Prinţesei Diana, dezvelită de prinţul William şi prinţul Harry: "Ne amintim dragostea, puterea și caracterul ei"