Antena Meniu Search
x

Momentul în care o femeie a fost agresată sexual de către forţele armate iraniene. Poliţiştii încercau să o aresteze în timpul protestelor din Teheran

Un videoclip cu forțele iraniene care agresează sexual o femeie, în timp ce încercau să o aresteze în plină zi, a stârnit furie pe rețelele de socializare, relatează BBC. Mulți iranieni au comentat în mediul online, spunând că videoclipul de la Teheran i-a determinat să iasă în stradă pentru a protesta. 

de Redactia Observator

la 14.10.2022, 22:46

Momentul în care o femeie a fost agresată sexual de către forţele armate iraniene
Momentul în care o femeie a fost agresată sexual de către forţele armate iraniene - BBC

Utilizatorii și-au exprimat indignarea pe internet, mulți cerând „dreptate” și demisia șefului poliției. Unii utilizatori i-au condamnat și pe autorii agresiunii.

În ciuda blocajelor asupra unor reţele de socializare, iranienii încă reușesc să împărtășească imagini puternice ale protestelor. Țara a fost zguduită de cele mai intense manifestaţii din ultimele decenii.

Numeroase videoclipuri ale protestului au devenit virale atât în ​​interiorul, cât și în afara Iranului

Acest ultim incident, care s-a petrecut miercuri în Piața Argentina din Teheran, arată un grup de ofițeri în echipament de protecție și căști, care înconjoară o femeie pe un drum principal din oraş.

Pe acelaşi subiect

Unul dintre ei o apucă de gât și o duce într-o mulțime de aproximativ 20 de polițiști, dintre care mulți sunt pe motociclete. În timp ce femeia este forțată să meargă spre una dintre biciclete, un alt ofițer se apropie de ea din spate și îi pune mâna stângă pe fese.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Femeia se ghemuiește apoi pe pământ, în timp ce mai mulți ofițeri o înconjoară. În spatele camerei se aude o voce feminină spunând: „O trag de păr”.

Șoferii maşinilor din apropiere încep să claxoneze, o formă de protest des întâlnită în situații similare din ţară în ultimele zile.

Femeia, care pare să nu aibă hijab, este apoi văzută ridicându-se și fugind de la fața locului

În acest moment, aceeași voce de pe clip se aude spunând: „Uită-te la el (ofițerul forțelor de securitate), râde”.

Biroul de Relații Publice al Poliției din Teheran a declarat că incidentul este investigat, a informat agenția de știri de stat Irna, citată de BBC.

Declarația poliției nu oferă detalii despre cele întâmplate, dar spune că „dușmanii care foloseau războiul psihologic au încercat să provoace anxietate publică și să incite la violență”.

Incidentul petrecut în public i-a determinat pe activiștii pentru drepturile omului să se întrebe ce ar putea face forțele de securitate în spatele ușilor închise

„Ați adus în stradă hărțuirea fetelor, la fel cum se întâmplă în închisorile voastre, cu scopul de a vă arăta în public obscenitatea, desfrânarea și murdăria voastră?”, a postat un utilizator pe rețele sociale.

Maltratarea, inclusiv abuzul sexual și psihologic, a fost raportată de mulți deținuți, în special deținuții politici, de ani de zile.

Mulți iranieni au comentat pe rețelele de socializare că videoclipul de la Teheran i-a determinat să iasă în stradă pentru a protesta, o persoană spunând că intenționează „să-și pună furia în acțiune”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Momentul în care o femeie a fost agresată sexual de către forţele armate iraniene. Poliţiştii încercau să o aresteze în timpul protestelor din Teheran