Antena Meniu Search
x

Mai mulţi deţinuţi condamnaţi la moarte au fost ucişi în timpul unei revolte, într-o închisoare din Iran

Autoritatea judiciară iraniană a afirmat luni că "mai mulţi" deţinuţi condamnaţi la moarte au fost ucişi într-o revoltă, într-o închisoare în nordul ţării, unde poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe deţinuţi, transmite AFP.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 18:50

Închisoare Iran
Mai mulţi deţinuţi condamnaţi la moarte au fost ucişi în timpul unei revolte, într-o închisoare din Iran - Profimedia

Incidentul a survenit într-o perioadă în care protestele zguduie Iranul, după moartea tinerei Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, decedată la 16 septembrie, la trei zile după arestarea sa la Teheran de către poliţia de moravuri pentru încălcarea codului vestimentar al Republicii Islamice impus femeilor, mai exact pentru că nu purta corect hijabul, lăsându-şi părul la vedere.

"O altercaţie a izbucnit (duminică) din cauza unor diferende personale între un număr de deţinuţi în secţia condamnaţilor la moarte" din închisoarea centrală din Rasht (nord), a indicat Mehdi Fallahmiri, procurorul oraşului, pentru agenţia oficială IRNA.  "În urma altercaţiei, mai multe persoane au decedat, din nefericire, şi unele au fost rănite", a spus el, fără a preciza numărul victimelor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ofiţerii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe deţinuţi (...) după ce unii dintre aceştia au distrus instalaţii pe culoarul închisorii şi au dat foc", a mai declarat Fallahmiri.

Potrivit acestuia, unii deţinuţi "au decedat în urma rănilor" deoarece "unii au împiedicat transferul lor" spre un spital.

Procurorul a mai spus că în închisoare a revenit calmul şi responsabilii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele şi bilanţul incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Mai mulţi deţinuţi condamnaţi la moarte au fost ucişi în timpul unei revolte, într-o închisoare din Iran