Antena Meniu Search
x

O femeie s-a stins din viaţă, după ce paznicul spitalului s-a dat drept doctor şi a operat-o, în Pakistan

O femeie de 80 de ani a murit, după ce un agent de securitate al unui spital din Pakistan s-a dat drept medic și i-a efectuat o intervenție chirurgicală.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 09.06.2021, 16:00

O femeie s-a stins din viaţă, după ce paznicul spitalului s-a dat drept doctor şi a operat-o, în Pakistan
O femeie s-a stins din viaţă, după ce paznicul spitalului s-a dat drept doctor şi a operat-o, în Pakistan - Shutterstock

Shameema Begum a murit duminică, la două săptămâni după ce Muhammad Waheed Butt a încercat să îi trateze o rană de la nivelul spatelui, la Spitalul Mayo din Lahore.

Omul, care a fost acuzat și se află în custodia poliției, a primit plata de la familia ei înainte de a efectua operația într-o sală de operații, unde a fost prezent și un tehnician calificat. ''Nu putem ține pasul cu ceea ce face fiecare medic și cu ceea ce face toată lumea în orice moment. Este un spital mare'', a explicat un oficial al spitalului, care nu a vrut să fie numit.

Bărbatul nu ar fi la prima experienţă de acest gen

Poliția a spus că agentul de securitate a fost acuzat, de asemenea, că s-a purtat ca un medic şi cu alte ocazii. Acesta chiar a efectuat vizite la domiciliu şi la alţi pacienți. Unitatea medicală susţine că paznicul a fost concediat acum doi ani pentru că a încercat să obţină bani de la pacienți, potrivit Daily Mail

Pe acelaşi subiect

Spitalele publice din Pakistan pot fi adesea ineficiente și haotice. Familia femeii i-a plătit bărbatului operația, dar și alte două vizite la domiciliu pentru a-i trata rana. Dar când sângerarea și durerea s-au înrăutățit, rudele au mers din nou cu ea la spital, unde au descoperit ce se întâmplase de fapt. Adevăratele cadre medicale nu au mai putut face nimic pentru aceasta. 

Corpul ei este ținut pentru o autopsie. Poliţiştii vor să afle dacă moartea ei a fost rezultatul unor complicații cauzate de intervenția chirurgicală. De asemenea, oamenii legii vor să descopere cum a fost posibil ca paznicul să intre într-o sală de operaţie, în condiţiile în care acesta nu ar mai fi fost angajat în respectivul loc, potrivit spuselor reprezentanţilor.

În 2016 a avut loc un caz similar. Atunci, o femeie care pretindea a fi neurochirurg a efectuat operații timp de opt luni alături de medici calificați, tot la un spital din Lahore, a doua cea mai mare unitate de sănătate din Pakistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O femeie s-a stins din viaţă, după ce paznicul spitalului s-a dat drept doctor şi a operat-o, în Pakistan