Antena Meniu Search
x

O femeie a rămas surprinsă să afle că implanturile mamare îi provocau schimbări de dispoziţie inexplicabile şi dureri de cap, în SUA

O femeie care suferea de ani de zile de schimbări de dispoziție inexplicabile, dar și de oboseală extremă a fost șocată să afle că toate problemele ei sunt cauzate de implanturile mamare.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 18:50

O femeie a rămas surprinsă să afle că implanturile mamare îi provocau schimbări de dispoziţie şi dureri de cap, în SUA
O femeie a rămas surprinsă să afle că implanturile mamare îi provocau schimbări de dispoziţie şi dureri de cap, în SUA - Profimedia Images

Stephanie Fernandez, în vârstă de 32 de ani, din Miami, Florida, a dat peste 3.500 de lire sterline pentru implanturile mamare, pentru a-și uniformiza bustul asimetric, în 2008.

''Obișnuiam să cred că operaţia a fost cea mai bună investiție pe care am făcut-o în toată viața mea. Aveam 19 ani și mi-a dat atât de multă încredere, deoarece sânul meu stâng a fost întotdeauna considerabil mai mare decât cel drept'', a spus aceasta. 

Dar cinci ani mai târziu, Stephanie a început să aibă niște simptome ciudate pe care nu le-a putut explica. Ea susține că îi cădea părul, că avea furnicături în mâini și picioare, gură uscată, uneori vedea în ceaţă, avea dureri de cap, schimbări de dispoziție, tulburări de somn și se simţea epuizată mai tot timpul.

Medicii au fost la fel de derutați de simptomele ei și, de-a lungul anilor, au diagnosticat-o pe Stephanie cu anxietate sau chiar cu scleroză multiplă. În 2020, femeia a ajuns să fie diagnosticată cu sindromul Sjögren - o tulburare autoimună care determină sistemul imunitar să atace în mod greșit corpul.

Pe acelaşi subiect

Tânăra nu a avut încredere în diagnosticul iniţial 

Dar Stephanie încă nu era convinsă de spusele medicilor și a început să facă propriile cercetări. Atunci a dat peste un grup de sprijin pentru femeile care au suferit de diverse afecţiuni din cauza implantului mamar. 

După ce a citit povești despre alte persoane care se confruntă cu simptome similare, care avuseseră de asemenea și implanturi mamare, tânăra a realizat că simptomele ei ar putea fi cauzate din acelaşi motiv. 

Ea a spus: ''Am citit apoi varietatea simptomelor și m-am alăturat unui grup de asistență pe Facebook, dându-mi seama că există femei din întreaga lume care suferă ca mine. M-am așezat în fața ecranului computerului și am plâns. Implanturile mele îmi făceau corpul să se atace singur. Sufeream, de asemenea, de anxietate, cu izbucniri constante și schimbări de dispoziție, nu aveam apetit sexual și mă simțeam foarte jos din punct de vedere emoțional - ceea ce mi-a afectat viața personală și relațiile.''

În noiembrie 2020, Stephanie a decis să ia lucrurile în propriile sale mâini și a găsit un chirurg în Miami care să-i scoată implanturile. Dar operația de îndepărtare a implanturilor și a țesutului din jur nu a fost deloc ieftină. După ce a cheltuit 3.500 de lire sterline pentru a obține implanturile, aceasta a trebuit să mai plătească peste 7.000 de lire sterline pentru a le scoate.

Acum, ea se află într-o misiune de a crește gradul de conștientizare a unor efecte posibile după operaţie și s-a deschis în faţa celui mai bun prieten, influencerul Desy Gato, în cadrul podcast-ului acestuia.

După difuzarea episodului de podcast, Desy a donat, de asemenea, taxa de sponsorizare de 200 de dolari către Centrul Național pentru Cercetări în Sănătate, care investighează astfel de dovezi, potrivit Mirror

De când Stephanie și-a revenit din operație, se simte plină de energie. Tânăra a spus: ''Nu mai am anxietate generală, dorm mai bine, intoleranțele mele alimentare au dispărut, părul pe care l-am pierdut crește din nou și am o energie atât de bună''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » O femeie a rămas surprinsă să afle că implanturile mamare îi provocau schimbări de dispoziţie inexplicabile şi dureri de cap, în SUA