Antena Meniu Search
x

Video O furtună de praf a provocat carambolul de coşmar de pe autostrada M1 din Ungaria. Martor: "Vin nori foarte, foarte denşi şi nu se vede nimic"

Carambol pe autostrada M1 din Ungaria. Peste 30 de persoane au fost rănite, după ce 5 camioane și 37 de mașini s-au ciocnit în lanț. Printre victime sunt şi 3 români care au fost transportaţi la o unitate medicală. Carambolul a fost urmat de un incendiu uriaş, iar mai multe maşini s-au făcut scrum. Accidentul ar fi fost provocat de o furtună de praf care a scăzut dramatic vizibilitatea. 

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 08:41

Vezi și

Accidentul s-a produs, ieri, în jurul orei 14:30 şi în total cinci camioane şi 37 de autoturisme s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta. Totul s-a transformat într-un adevărat coşmar după ce 19 dintre maşinile implicate au luat foc. 

Incendiu foarte puternic pe M1. Ard câteva maşini mici, a luat foc şi autostrada. Camioane fărmate. Totul e blocat aici. Acesta a fost carambol din cauza prafului. 

Accidentul a fost cauzat de o furtună de praf care a redus vizibilitatea la aproape zero. Un camion ar fi deviat de pe sensul său de mers şi ar fi intrat pe sens opus, ciocnindu-se violent de maşini.

Furtuna de praf a redus vizibilitatea la aproape zero

Pe acelaşi subiect

Martor: Eu veneam liniştit pe a doua bandă, că am intrat în depăşire. L-am văzut în faţa mea. Eu am intrat frumos în depăşire, să-l depăşesc şi numai dintr-o dată am văzut că trage de mine. Dar n-am ştiut de ce trage. Şi dintr-o dată am văzut că se întoarce cu totul. Aşa cum e acum. Când am văzut că vine aşa tare spre mine, m-am tras cu totul spre parapet. Că n-am mai ştiut ce să fac. 

Martor: E un vânt, foarte tare bate din lateral şi aduce praful de pe câmp. Nu e semănat, nu e nimic, doar arat şi vin nori foarte, foarte denşi de praf şi nu se vede nimic şi probabil au frânat şi vă daţi seama că la ce viteză circulă pe aici pe autostradă...

La faţa locului a fost o adevărată desfăşurare de forţe ale salvatorilor. Zeci de echipaje de pompieri, medici, poliţişti, dar şi mai multe elicoptere au intervenit în cel mai scurt timp pentru a salva zecile de victime. În total 36 de persoane au fost rănite, dintre care 13 au suferit răni grave.

3 români, printre victime

Martor: Maşina de lângă mine explodează. Of, of... mă doare inima. 

Sunteţi ok? Sunteţi bine?

La inimă mă înţeapă. 

Martor: Sunt foarte multe victime. Sunt 2 elicoptere, cred că vreo 7-8 salvări. Este plin de poliţie, vreo 4 maşini din alea de descarcerări mari de la pompieri. Să ştiţi că au venit într-un timp foarte scurt.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat printr-un cominucat scris că printre victime se află şi 3 români: Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență. 

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale pentru a obţine informații legate de persoanele rănite, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O furtună de praf a provocat carambolul de coşmar de pe autostrada M1 din Ungaria. Martor: "Vin nori foarte, foarte denşi şi nu se vede nimic"