Antena Meniu Search
x

O mamă a aflat că este pe moarte în ziua în care a născut gemeni. „Am să lupt cât pot să trăiesc cât mai mult”

Lorna Whitson, o tânără mamă cu trei copii din Haslington, în Anglia, a aflat că suferă de cancer la sân în stare extrem de avansată, la scurt timp după ce i-a născut pe gemenii ei, Arya și Reuben.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.12.2020, 09:13

O mamă a aflat că este pe moarte în ziua în care a născut gemeni
O mamă a aflat că este pe moarte în ziua în care a născut gemeni - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Lorna Whiston a fost nevoită să grăbească venirea pe lume a gemenilor ei, pentru a începe un tratament care să-i prelungească viața.
  • Primul diagnostic de cancer la sân l-a primit în februarie 2019.

Lorna Whiston, în vârstă de 26 de ani, se vindecase în trecut de cancer, iar vestea că boala a recidivat și este deja în stadiul patru, a făcut-o să-i fie teamă că nu va putea să-și vadă copilașii crescând. ”Am să lupt cât pot să trăiesc cât mai mult”, a scris tânăra mamă, într-o postare pe Facebook în care anunța că boala a recidivat.

Prima oară a fost diagnosticată cu cancer de sân în februarie 2019 și suferit o dublă mastectomie, urmată de conservarea ouălor, șase luni de chimioterapie și trei săptămâni de radioterapie.

Mama se vindecase de cancer în ianuarie 2020

Tratamentul extrem de greu de suportat a dat roade, iar în ianuarie 2020 Lorna a primit vestea că a scăpat definitiv de cancer, scrie Daily Mirror.

A rămas însărcinată două luni mai târziu, în martie, dar luna trecută tânăra de 26 de ani din Haslington a ajuns la spital acuzând probleme de respirație, răgușeală și tuse.

Spera să nu fie ceva grav, însă ecografia a arătat că tânăra mamă avea o masă canceroasă crescută în zona pieptului. Pentru a putea începe tratamentul, tânăra a trebuit să-i nască mai devreme pe gemenii pe care îi purta în pântec.

În vinerea care a urmat nașterii, Lorna Whiston a primit vestea sfâșietoare că boala ei, cancerul de sân, a revenit și este deja în stadiul 4, ceea ce înseamnă că este incurabil.

Acum, unul dintre cei mai buni prieteni ai Lornei, Sam Irlam, a creat o pagină GoFundMe pentru a strânge bani pentru Lorna, partenerul ei Johnny, fiul ei Mason, în vârstă de trei ani, și gemenii Arya și Reuben.

Sam Irlam: ”Inițial am înființat un mic grup Messenger cu mine și fetele care ne sunt prietene, ca să îi facem niște cadouri și să o înveselească puțin, lucru care ne-ar bucura”.

Ajutor pentru mama care a aflat că e pe moarte

Însă povestea tinerei mame a mișcat numeroase inimi și mulți au vrut să se implice și să dea o mână de ajutor familiei. 

Pagina a strâns deja mai mult de jumătate din obiectivul de 10.000 de lire sterline, iar Sam a spus că visul ar fi ca donațiile să poată asigura un depozit pentru o casă pentru familie.

Ar fi o ”plasă de siguranță” pentru momentul în care Lorna se va stinge, ajutându-l pe Johnny, partenerul ei, să-i crească pe cei trei copii pe cont propriu.

După ce pagina GoFundMe a fost înființată, cineva s-a oferit să o aducă pe Lorna, împreună cu familia ei, în America, suportând toate cheltuielile.

Pandemia de Covid-19 le-a făcut imposibilă o astfel de deplasare, deocamdată, însă oferta este încă valabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » O mamă a aflat că este pe moarte în ziua în care a născut gemeni. „Am să lupt cât pot să trăiesc cât mai mult”