Antena Meniu Search
x

O prezentatoare de ştiri din Afganistan îi acuză pe talibani că i-au interzis să mai lucreze. "Vieţile noastre sunt ameninţate"

O jurnalistă din Afganistan acuză militanţii talibani că i-au interzis să mai intre în redacţia televiziunii şi să transmită pentru postul la care lucra.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 15:59

Shabnam Dawran nu a fost lăsată să intre în redacţia televiziunii unde lucra
Shabnam Dawran nu a fost lăsată să intre în redacţia televiziunii unde lucra - Twitter |Shabnam Dawran

Deşi în prima declaraţie de presă pe care au avut-o după preluarea puterii, talibanii transmiteau că nu vor încălca drepturile femeilor afgane de a lucra, recent, o jurnalistă acuză gruprea că i-a interzis să mai meargă la locul de muncă, potrivit AFP. Femeia era prezentatoare de ştiri la televiziunea publică din Afganistan, iar în ultima încercare de a merge la locul de muncă, aceasta a fost întoarsă din drum de talibani. Femeia a povestit toul într-un filmuleţ pe care l-a încărcat pe internet.

"Numele meu este Shabnam Dawran. Sunt de şase ani jurnalist, iar în prezent lucrez la televiziuniea publică din Afganistan. Nu mi-am înterupt activitatea după schimbarea puterii în ţara noastră şi am continuat să merg la birou, dar din păcate ultima dată nu mi s-a permis accesul în clădire, în ciuda faptului că aveam la mine legitimaţia de serviciu. Angajaţii bărbaţi, toţi cu astfel de cartele au fost lăsaţi să intre în redacţia televiziunii, dar mie mi s-a spus că nu îmi mai pot continua activitatea pentru că sistemul s-a schimbat. Îi rog pe toţi cei care mă ascultă şi mă aud să ne ajute pentru că vieţile noastre sunt sub ameninţarea talibanilor", a spus jurnalista.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De la preluarea puterii de către talibani, tot mai multe femei şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la viitorul lor. Potrivit noilor reguli impuse de militanţi, afganii se vor ghida după legea Sharia, dar ei spun că femeile vor avea mai multe drepturi ca în trecut. Cu toate acestea, afganele se aşteaptă ca lucrurile să se schimbe în rău pentru ele, la fel cum s-a întâmplat sub ultima guvernare a talibanilor de acum 20 de ani. Atunci, femeile nu aveau voie să muncească sau să studieze, iar ieşirea din casă era condiţionată de prezenţa unui bărbat din familie care să o însoţească oriunde merge.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O prezentatoare de ştiri din Afganistan îi acuză pe talibani că i-au interzis să mai lucreze. "Vieţile noastre sunt ameninţate"