Antena Meniu Search
x

"Oameni torturați, legați și împușcați în cap". Ce a rămas în urmă, după retragerea soldaților ruși din Sumî

Ororile din Bucha se repetă și în Sumî. În oraș au fost descoperite peste 100 de cadavre, cu semne de tortură, scrie CNN

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:14

"Oameni torturați, legați și împușcați în cap"
"Oameni torturați, legați și împușcați în cap" - Profimedia Images

După ce forțele ruse s-au retras din regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, autoritățile ucrainene au descoperit în oraș peste 100 de cadavre, cele mai multe victime fiind civili. 

"Există peste 100 de morți printre civilii din regiunea Sumî. Din păcate, acest număr ar putea crește în fiecare zi", a declarat miercuri Dmytro Zhyvytskyi, șeful administrației militare regionale. „Multe dintre victime au fost găsite cu mâinile legate la spate, cu semne de tortură și împușcate în cap”, a adăugat el.

Zhyvytskyi susține că „există oameni care sunt ținuți captivi și există negocieri zilnice pentru ca aceștia să fie eliberați. O mulțime de oameni a căror soartă rămâne necunoscută până în prezent”.

Culoare umanitare în Ucraina

Nouă culoare de evacuare au fost convenite pentru joi în Ucraina, într-un efort de a ajuta oamenii blocaţi în oraşele asediate să scape, potrivit vicepremierului ţării, Irina Vereşciuk, relatează BBC.

Vicepremierul ucrainean, Irina Vereşciuk, a declarat pe contul său de Telegram că au fost organizate culoare umanitare din oraşe precum Berdeansk, Tokmak, Enerhodar şi Mariupol, care este ocupat de trupele ruse de săptămâni întregi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Oameni torturați, legați și împușcați în cap". Ce a rămas în urmă, după retragerea soldaților ruși din Sumî