Antena Meniu Search
x

Oficiali americani: Rusia are deja pregătită 70% din armata necesară unei invazii la scară largă în Ucraina. Putin pregăteşte toate scenariile

Rusia are pregătită aproximativ 70% din puterea de luptă de care crede că ar avea nevoie pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei și trimite mai multe grupuri tactice de batalion la granița Ucraina, au declarat doi oficial americani pentru Reuters.

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 07:31

Oficiali americani: Rusia are deja pregătită 70% din armata necesară unei invazii la scară largă în Ucraina. Putin pregăteşte toate scenariile
- Profimedia

În ultimele două săptămâni, numărul grupurilor de batalioane tactice în regiunea graniței a crescut iar vineri acesta a ajuns, de la 60, la 83. Alte 14 sunt în tranzit, au declarat, sub condiția anonimității, surse oficiale ale SUA pentru Reuters.

În ceea ce privește cea mai bună perioadă pentru invazie, terenul este așteptat să înghețe în jurul datei de 15 februarie, au mai spus oficialii, ceea ce ar permite tranzitul unităților rusești mecanizate pe teren accidentat. Aceste condiții ar continua să fie "disponibile" până la sfârșitul lunii martie.

Acest calendar, împreună cu un număr și o capacitate tot mai mare a forțelor rusești aflate în apropierea Ucrainei sugerează că "fereastra diplomației se închide", susţin sursele citate.

Ruşii au peste 100.000 de militari lângă graniţă

Pe acelaşi subiect

În contextul în care Rusia masează mai mult de 100.000 de militari lângă graniță, Kremlinul spune că nu plănuiește o invazie, însă că ar putea acționa militar dacă cerințele sale de securitate nu sunt îndeplinite. Acestea includ promisiunea că NATO nu va primi niciodată Ucraina, o cerință despre care Washington și NATO spun că este inacceptabilă.

Washington consideră că Rusia ar putea alege alte opțiuni în afara unei invazii la scară largă, inclusiv o incursiune limitată și nu crede că președintele Vladimir Putin a luat o decizie finală, mai spun oficialii. Însă, spun ei, Putin pregătește o forță care poate executa toate scenariile.

Kievul, cucerit în câteva zile

Dacă Rusia ar invada Kievul, acesta ar putea fi cucerit în câteva zile, potrivit oficialilor SUA. O invazie la scară largă ar putea produce un număr semnificativ de victime în rândul ambelor armate implicate, precizează aceștia.

Ucraina ar putea suferi pierderi de 5.000 – 25.000 de militari, în vreme ce victimele Rusiei ar putea fi între 3.000 și 10.000, iar numărul pierderilor de civili s-ar putea afla între 25.000 și 50.000, potrivit estimărilor SUA, mai arată sursele citate.

O invazie la scară largă ar declanșa o migrație pe cale aeriană de milioane de refugiați și persoane strămutate în Europa, potrivit membrilor din administrația de la Washington.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Oficiali americani: Rusia are deja pregătită 70% din armata necesară unei invazii la scară largă în Ucraina. Putin pregăteşte toate scenariile