Antena Meniu Search
x

Video Va folosi Rusia acelaşi scenariu pe care l-a folosit în 2008 pentru a invada Georgia şi în Ucraina? Coincidenţa ciudată legată de China

Moscova încearcă să fabrice un pretext pentru a invada Ucraina. Este declaraţia Pentagonului, pe măsură ce Rusia continuă să adune trupe la graniţele Ucrainei. În timp ce relaţiile Moscovei cu Occidentul par să se deterioreze cu fiecare zi, Vladimir Putin a fost primit astăzi la Beijing de omologul său chinez. Într-o declarație comună, cei doi au criticat expansiunea NATO și au acuzat Statele Unite și Occidentul că alimentează instabilitatea în lume. 

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 19:45

Vezi și

130.000 de trupe ruseşti sunt mobilizate în jurul Ucrainei. 30.000 doar în Belarus. Moscova spune că e vorba de simple exerciţii militare. Occidentul nu crede. Serviciile secrete americane vorbesc despre un atac iminent. Rusia ar fi fabricat, deja, nişte probe prin care să-şi justifice intervenţia în Ucraina.

John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului: Credem că Rusia intenționează să însceneze un atac fals pe care să îl pună pe seama forțelor militare ucrainiene sau pe seama serviciilor secrete în teritoriul suveran rus sau împotriva persoanelor vorbitoare de rusă, pentru a-și justifica, astfel, intervenţia.

Scenariul este similar cu cel din 2008 din Georgia. Coincidenţa face că şi în acel an Jocurile Olimpice erau găzduite tot de China. Moscova a atacat atunci invocând încălcarea drepturilor populaţiei ruse. 

John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului: Rusia ar urma să producă un clip de prograpandă foarte explicit, care ar include cadavre și actori care ar reprezenta persoane îndoliate și imagini cu locații distruse.

Pe acelaşi subiect

Prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov, Rusia a catalogat acuzaţiile drept absurde, iar purtătorul de cuvânt al ministerului de externe a cerut ţărilor NATO să nu mai alimenteze această isterie despre un presupus atac rus în Ucraina.

În timp ce relaţiile cu Europa şi Statele Unite sunt tot mai tensionate, o mână prietenească întinde China. 

Vladimir Putin şi Xi Jinping se unesc împotriva Occidentului

Într-o declaraţie comună, Xi Jinping şi Vladimir Putin au cerut NATO să pună frână expansiunii

China a ajutat Rusia şi în 2014, după anexarea Crimeei, când economia Moscovei se resimţea ca urmare a sancţiunilor impuse de comunitatea internaţională. Atunci, Beijingul şi Moscova au semnat un acord de 400 de mii de miliarde de dolari pentru ca Rusia să exporte gaz Chinei. Un al doilea contract pentru furnizarea de gaz rusesc a fost semnat azi imediat după ce Vladimir Putin a aterizat la Beijing. A venit în China ca să participe şi la deschiderea Jocurilor Olimpice. 

Mykhailo Samus, analist: Biden şi alţi lideri din Vest nu au fost de acord cu solicitările lui Putin, iar acum Putin încearcă să arate că este gata să facă paşi spre China, ca un răspuns puternic adresat Vestului. Încearcă acum să găsească sprijin din partea Chinei şi să arate că acum are un aliat puternic cum este Beijingul.

În faţa acţiunilor Rusiei, Occidentul oscilează între un răspuns militar şi diplomaţie. Două mii de soldaţi americani sunt deja în drum spre Europa. 

Lt. Col. Brad Jordan, US Army: Suntem gata de plecare şi vom face tot ceea ce ţara are nevoie să facem. Orice ar însemna asta, vom face!

Au fost mobilizaţi miercuri, către bazele NATO din Polonia şi Germania, în timp ce alţi o mie vor fi mutaţi din Germania în România. Soldaţii care vor ajunge la noi fac parte din Regimentul 2 Cavalerie şi luptă sub sloganul "Mereu pregătiţi".

Tehnica lor principală sunt transportoarele Stryker cu care au luptat inclusiv în Irak şi în Afganistan. Cei 1.000 de soldaţi americani vor fi repartizaţi în mai multe baze NATO din ţara noastră şi vor rămâne aici temporar, fără ca cineva să spună exact cât timp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Va folosi Rusia acelaşi scenariu pe care l-a folosit în 2008 pentru a invada Georgia şi în Ucraina? Coincidenţa ciudată legată de China