Antena Meniu Search
x

Operaţiune amfibie de coşmar pentru ucraineni. Ruşii susţin că au ucis 25 de militari din trupele speciale la o debarcare în Herson

Război în Ucraina. Armata rusă spune că a respins debarcarea unui comando al forţelor speciale ucrainene în Herson. Ruşii susţin că au ucis 25 de militari ucraineni în timp ce Kievul recunoaşte moartea eroică a unor trupe speciale, nu oferă detalii despre numărul lor. 

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 14:16

Armata rusă a afirmat joi că a respins debarcarea unui comando al forţelor speciale ale Kievului în sudul Ucrainei ocupate, precizând că a ucis "până la 25 de militari" şi a capturat unul, informaţia fiind parţial confirmată de Ucraina, transmite AFP, citat de Agerpres. 

Ruşii susţin că au ucis 25 de militari ucraineni în Herson

Soldaţii ruşi "au distrus un grup de sabotaj ucrainean din centrul 73 de operaţiuni speciale navale care au încercat să debarce cu ambarcaţiuni cu motor rapide" în apropiere de istmul Tendrivska, în dreptul părţii ocupate a regiunii ucrainene Herson, a scris într-un comunicat Ministerul Apărării rus.

"După o bătălie rapidă, patru ambarcaţiuni din grupul de desant au fost distruse şi scufundate, iar a cincea a făcut cale-ntoarsă", se adaugă în comunicat, care mai precizează că "pierderile inamicului se ridică la 25 de militari ucraineni" şi "un militar a fost făcut prizonier".

Pe acelaşi subiect

Forţele speciale ucrainene au indicat la rândul lor că luptători din centrul al 73-lea de operaţiuni speciale navale "au murit eroic în cursul unei misiuni de luptă", într-un comunicat publicat în cursul nopţii de miercuri spre joi. Acesta nu dezvăluie numărul celor ucişi, nici data şi locul decesului, explicând în schimb că militarii au murit în timp ce acopereau "retragerea forţelor principale ale grupului" care "îndeplinise o misiune specială".

Ruşii publică imagini cu cadavre ale ucrainenilor

Canalul de Telegram Rybar, apropiat de armata rusă şi urmărit de peste 2 milioane de oameni, a informat că un grup de comando ucrainean a încercat să debarce miercuri pe istmul Tendrivska şi trei din cele cinci bărci pneumatice cu care au venit ucrainenii s-au scufundat sub de tirurile ruse, una a eşuat pe ţărm şi o alta a întors, reuşind să scape. La bordul bărcii eşuate au fost găsiţi patru ucraineni morţi şi unul rănit, a mai relatat Rybar.

Canalul Dva Maiora, apropiat tot de armata rusă, a publicat imagini în care se pot vedea corpurile unor indivizi în uniformă militară la bordul unei mici ambarcaţiuni. AFP menţionează că nu poate confirma autenticitatea acestor imagini.

Ucraina încearcă de câteva luni să traverseze fluviul Nipru, al cărui mal stâng din regiunea Herson este ocupat de armata rusă. Forţele ucrainene au reuşit anul trecut să stabilească cel puţin un cap de pod în apropierea satului Krînki, către nord, ceea ce nu a permis însă forţelor Kievului să avanseze către sud.

În februarie preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că armata rusă a recuperat Krînki, fapt dezminţit de autorităţile ucrainene. Kievul nu a spus ce prezenţă ucraineană se află în satul respectiv, dar potrivit unor bloggeri militaru ruşi în Krînki ar mai fi până în 100 de soldaţi ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Operaţiune amfibie de coşmar pentru ucraineni. Ruşii susţin că au ucis 25 de militari din trupele speciale la o debarcare în Herson