Antena Meniu Search
x

Ostaticul cu cetăţenie rusă eliberat de Hamas, drept recunoştinţă față de Putin. Roni Krivoi a scăpat singur din captivitate, dar a fost prins după 4 zile

Război Israel - Hamas. Roni Krivoi, tânărul cu dublă cetăţenie, rusă şi israeliană, eliberat duminică de Hamas scăpase timp de 4 zile, dat a fost capturat din nou în Gaza. Mătuşa sa, Elena Magid, a povestit că tânărul de 25 de ani a fugit din mâinile răpitorilor săi după ce clădirea în care era ţinut ostatic s-a prăbușit în urma loviturilor aeriene ale armatei israeliene, dar nu a putut ajunge la graniță.

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 18:50

Prizonierul cu cetăţenie rusă eliberat de Hamas, drept recunoştinţă față de Putin. Roni Krivoi a scăpat singur din captivitate, dar a fost prins după 4 zile
Prizonierul cu cetăţenie rusă eliberat de Hamas, drept recunoştinţă față de Putin. Roni Krivoi a scăpat singur din captivitate, dar a fost prins după 4 zile - Times of Israel

Elena Magid, mătușa ostaticului ruso-israelian Roni Krivoi, care a fost eliberat duminică, a dezvăluit că tânărul a reușit să scape de Hamas și să se ascundă în Gaza timp de patru zile înainte de a fi capturat din nou, relatează Times of Israel.

Krivoi era ţinut ostatic inițial într-o clădire care s-a prăbușit ca urmare a atacurilor aeriene ale armatei israeliene. Acest lucru l-a ajutat paradoxal să scape. "A reușit să scape și s-a ascuns singur timp de câteva zile. În cele din urmă, locuitorii din Gaza l-au capturat și l-au înapoiat în mâinile teroriștilor", susţine femeia la postul de radio public Kan.

"A încercat să ajungă la graniță, dar cred că pentru că nu avea mijloacele să înțeleagă unde se află și pe unde să scape, s-a rătăcit în zonă. Timp de câteva zile, patru zile, a fost singur. L-am întrebat: Cum te simți? Ai coșmaruri noaptea? Mi-a spus: "Ascultă, am coșmaruri, dar totul este în regulă". 

Krivoi făcea parte din echipa de producție de la festivalul Supernova de lângă granița cu Fâşia Gaza, unde sute de oameni au fost uciși și răpiți în timpul atacului dat de Hamas pe 7 octombrie. A fugit cu un prieten când a început atacul, dar în cele din urmă s-a ascuns singur într-un groapă.

Pe acelaşi subiect

Inițial, familia lui Krivoi nu știa ce s-a întâmplat cu el. "Nu am primit nicio informație de la nimeni. Toți copiii noștri au început să pună informațiile cap la cap ca să înțeleagă ce s-a întâmplat cu Roni, dacă a fost rănit sau nu, și abia după o săptămână, pe 12 octombrie, am primit o notificare oficială de la IDF că cel mai probabil Roni a fost răpit şi este ostatic Gaza".

În ciuda unor copci pe cap, Krivoi este sănătos și în stare fizică bună, a dat asigurări mătuşa sa. 

Krivoi a fost eliberat duminică de Hamas în semn de recunoştinţă față de președintele rus Vladimir Putin. El nu făcea parte din acordul de armistițiu de patru zile dintre Israel și Hamas, intrat în vigoare de vineri.

"Este adevărat că părinții lui aveau cetățenie rusă pentru că părinții mamei sale locuiau în Sankt Petersburg și au obținut cetățenia pentru Roni când era mic", a povestit Magid. "Este cetățean israelian și cred că distincția făcută ieri de presă între "13 ostatici și încă unul" nu este potrivită", a mai spus ea. 

Tânărul de 25 de ani s-a născut în Israel şi este cel mai mic copil dintr-o familie de imigranți ruși. Roni Krivoi lucra ca sunetist la festivalul Supernova. 40 de ostatici israelieni au fost eliberați de Hamas până acum: 13 vineri, 13 sâmbătă și 14 duminică.

Armistiţiul intrat în vigoare vineri, prelungit cu două zile

Acordul care a permis acest armistiţiu prevede intrarea ajutorului umanitar în Gaza din Egipt, precum şi eliberarea în total a 50 de ostatici şi 150 de prizonieri palestinieni deţinuţi în Israel.

Potrivit autorităţilor israeliene, 1.200 de persoane, în mare majoritate civili, au fost ucise în atacul lansat la 7 octombrie de comandouri ale mişcării islamiste Hamas, de o violenţă şi o amploare fără precedent în istoria Israelului. Drept represalii, Israelul a promis că va elimina Hamas, clasificată organizaţie teroristă de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel, bombardând fără încetare teritoriul palestinian şi lansând o ofensivă terestră la 27 octombrie. 

Potrivit guvernului Hamas, 14.854 de persoane, dintre care 6.150 cu vârsta sub 18 ani, au fost ucise de loviturile israeliene în Fâşia Gaza. Qatar, ţară care a mediat negocierile dintre Israel și Hamas, a anunțat că s-a ajuns la un acord de prelungire a armistițiului cu încă două zile

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ostaticul cu cetăţenie rusă eliberat de Hamas, drept recunoştinţă față de Putin. Roni Krivoi a scăpat singur din captivitate, dar a fost prins după 4 zile