Antena Meniu Search
x

Video Pericole mari pe drumul din Bulgaria unde şi-au pierdut viaţa cei trei români. Pe aici trec zilnic mulţi turişti plecaţi în concediu

Drumul din Bulgaria pe care trei români au murit şi alţi cinci au fost grav răniţi este unul periculos. O recunoaşte chiar ministrul Transporturilor din ţara vecină care promite măsuri. Ruta este tranzitată de foarte mulţi români care pleacă în concediu în Turcia şi Grecia şi este foarte aglomerată în această perioadă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 08.08.2022, 20:13

Vezi și

Drumul de la Gurgiu către Turcia sau Grecia, prin Veliko Târnovo, este unul anevoios. "Drumul tranzitează foarte multe sate, oraşe, comune, iar din acest motiv şoferii nu pot circula cu mai mult de 50 de kilometri pe oră", arată Andreea Petrescu, reporter Observator. 

Slalom printre pericole pe şoselele din Bulgaria

Pe foarte multe segmente lipsesc semnele de circulaţie, sunt denivelări, iar locurile de refugiu nu sunt amenajate. În zonele unde şoseaua a fost reabilitată sunt alte probleme. "Chiar şi aşa, aceste porţiuni de drum care au fost asfaltate nu au fost însă şi marcate. Prin urmare, şofatul pe timp de noapte devine extrem de dificil", adaugă Andreea Petrescu, reporter Observator. Ministrul interimar al Transporturilor din Bulgaria promite măsuri în cel mai scurt timp. "O să vă rog să nu comentăm starea drumului, dar se vede cu ochiul liber că nu sunt parcări pe marginea drumului. O să montăm semne de circulaţie suplimentare să menţinem vigilenţa conducătorilor auto pe acest tronson periculos", a declarat Nicolai Naidenov.

Mulţi şoferi români spun că preferă să plece la drum pe seară, atunci când este mai liber. "La ora asta e liber. Cred că am fost norocoşi că n-am plecat devreme şi de aia, cei care au plecat mai devreme au făcut mai mult", mărturiseşte un turist. "Foarte aglomerat, mai ales la vămi", adaugă un turist. Întrebat cum a circulat pe ultima porţiune, un şofer răspunde: "Mai rău ca peste tot. N-am cuvinte".

Pe acelaşi subiect

Şoferii de TIR se plâng de aglomeraţia mare

În această perioadă, drumul înapoi spre România este îngreunat şi de sutele de TIR-uri care sunt oprite de autorităţile din Bulgaria înainte de a ajunge în vama cu România. "În dreptul localităţii Biala este o coadă de câţiva kilometri de TIR-uri. Chiar dacă această porţiune de drum este cu două benzi, practic, şoferii maşinilor mici pot circula doar pe o singură bandă", spune Andreea Petrescu, reporter Observator. "Aici stăm de şase ore. Podul blocat de turisme, de maşini mici, aşa ni se spune de la vamă. Din cauza maşinilor mici nu putem avansa. Mai sunt 7-8 kilometri şi în spate e mult. Din cauza perioadei de vacanţă, nu se întâmplă mereu aşa. Acum, fiind perioada vacanţelor, ei au prioritate", povesteşte un şofer de TIR. 

Limite de viteză pentru maşini în Bulgaria

În Bulgaria, limitele de viteză standard sunt asemănătoare celor din România: 50 de kilometri la oră în localitate, 90 de kilometri la oră în afara localității, dar 140 de kilometri la oră pe autostrăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Pericole mari pe drumul din Bulgaria unde şi-au pierdut viaţa cei trei români. Pe aici trec zilnic mulţi turişti plecaţi în concediu