Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice cu autocarul în care au murit trei români, în Bulgaria. A fost filmat cum gonește cu viteză dublă față de cea legală, între Veliko Tarnovo și Ruse

Imagini teribile surprinse cu autocarul în care au murit trei români, vineri noapte, după un cumplit accident în Bulgaria. Vehiculul, care făcea regulat curse de la București spre Istanbul și retur, a fost surprins de camerele de supraveghere, în date diferite și cu câteva luni înainte de tragedie, în timp ce gonea și depășea periculos coloane de mașini, pe tronsonul Veliko Tarnovo și Ruse, potrivit Novinite.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.08.2022, 10:34

Înregistrările de la Centrul European de Politică a Transporturilor, publicate de presa bulgară, arată cum autocarul românesc circula în mod regulat pe tronsonul de drum dintre Veliko Tarnovo și Ruse.

Autocarul circula cu viteză dublă față de cea legală

O cameră de supraveghere instalată pe această rută a înregistrat cum în ultimele luni, în diferite date, autocarul circulă cu viteză excesivă și face depășiri necorespunzătoare. Într-una dintre filmări, vehiculul depășește o mașină și o cisternă, pe o porțiune de drum cu linie continuă.

Pe acelaşi subiect

Centrul European de Politică a Transporturilor susține că înregistrările arată același autocar.

"Este o încălcare absolută a regulilor, șoferul conduce pe banda pentru trafic din sens opus. După analizele pe care le-am făcut, limita pe acel sector de drum este de 40 km/oră, iar el conducea cu 80 de km/oră", a declarat Diana Rusinova, reprezentanta Centrului, în cadrul unei emisiuni televizate.

Trei dintre românii răniţi în accidentul din Bulgaria, în stare gravă la Terapie Intensivă

Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca a anunţat că pacienţii politraumatizaţi din accidentul rutier produs în Bulgaria se menţin în stare gravă, în acest moment fiind stabili din punct de vedere al funcţiilor vitale.

De asemenea, trei dintre aceştia sunt internaţi la terapie intensivă şi doi la terapie intensivă intermediară. „Dintre cei 5 pacienţi: 

- 3 sunt internaţi în Secţia de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secţii;

- 2 sunt internaţi în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară)”.

Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe aceşti pacienţi, adaptând tratamentul în funcţie de evoluţia lor, inclusiv intervenţii chirurgicale în zilele care urmează.

Trei români au murit pe o șosea din Bulgaria

Reamintim că un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri a fost implicat vineri noapte într-un accident rutier în BulgariaPatru persoane, din care trei români, au murit. Nenorocirea s-a produs dupa ce şoferul ar fi adormit la volan, a lovit o maşină parcată pe marginea drumului şi s-a înfipt într-un copac.

Cinci pasageri răniți au fost aduși cu elicopterul la Spitalul Urgență Floreasca.

Potrivit BGNES.bg, șoferul care conducerea autocarul în momentul tragediei, un cetățean turc, a fost reținut și pus sub acuzare.

Al doilea șofer a fost și el reținut pentru 24 de ore, însă autoritățile l-au eliberat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Imagini dramatice cu autocarul în care au murit trei români, în Bulgaria. A fost filmat cum gonește cu viteză dublă față de cea legală, între Veliko Tarnovo și Ruse