Antena Meniu Search
x

Peste 125 de fani depun un proces de 750 de milioane de dolari împotriva lui Travis Scott pentru masacrul de la Astroworld

Peste 125 de fani l-au dat în judecată pe rapperul american Travis Scott pentru 750 de milioane de dolari din cauza incidentelor de la Astroworld Festival, soldate cu 10 morți și sute de răniți, la începutul acestei luni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.11.2021, 10:50

Peste 125 de fani depun un proces de 750 de milioane de dolari împotriva lui Travis Scott pentru masacrul de la Astroworld
Peste 125 de fani depun un proces de 750 de milioane de dolari împotriva lui Travis Scott pentru masacrul de la Astroworld - Profimedia Images

Procesul, intentat de avocatul din Houston Tony Buzbee, care anterior reprezentase cel puțin 35 de victime ale concertului, îl acuză pe Scott și pe organizatorii festivalului de „neglijență gravă” pentru haosul de la Astroworld, pe 5 noiembrie.  

Pe lângă Travis Scott, procesul îi mai numește pe Live Nation, Epic Records Drake și Apple drept pârâți pentru implicarea lor în organizarea festivalului, iar Buzbee intenționează să depună un alt proces cu încă 100 de reclamanți în zilele următoare.   

„Nici o sumă de bani nu îi va face vreodată întregi pe acești reclamanți; nicio sumă de bani nu poate restabili viața umană”, a spus Buzbee în proces, citat de Daily Mail.

„Dar, daunele solicitate în acest caz încearcă să repare, să ajute sau să compenseze prejudiciile și pierderile suferite de acești reclamanți – nimic mai mult și nimic mai puțin”, a spus el.

Pe acelaşi subiect

Avocatul celor 125 de fani îl acuză pe Travis Scott că a incitat mulțimea la violență

Buzbee susține că Scott a incitat mulțimea la haos deoarece a lăudat adesea violența și a strigat la participanți să se atace unul pe altul. Buzbee susține că Scott și organizatorii concertelor nu au instituit măsuri de protecție pentru a proteja participanții la concert. 

Printre cei pe care Buzbee îi reprezintă este și familia lui Axel Acosta, 21 de ani, din Washington, unul dintre cei zece care au murit la concert. 

Buzbee a scris: „Axel a fost zdrobit de mulțimea incitată, nestăpânită și scăpată de sub control cu ​​atâta forță încât nu a mai putut respira; cu atâta forță încât aerul din plămânii lui a fost literalmente stors încet din el, trimițându-i inima în stop cardiac. 

Mai mulți tineri au murit călcați în picioare la concertul Astroworld

„Când Axel s-a prăbușit, a fost călcat în picioare de cei care luptau pentru a nu fi striviți. În timp ce stătea întins sub o masă umană, pe moarte, muzica a continuat – timp de aproape patruzeci de minute”, scrie el. 

Într-o declarație, Live Nation a spus: „Continuăm să sprijinim și să asistăm autoritățile locale în ancheta lor, astfel încât atât fanii care au participat, cât și familiile lor să poată obține răspunsurile pe care le doresc și pe care le merită și vom aborda toate chestiunile legale la momentul potrivit”.

Ceilalți inculpați din proces nu au răspuns imediat solicitării de comentarii a DailyMail.com.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Peste 125 de fani depun un proces de 750 de milioane de dolari împotriva lui Travis Scott pentru masacrul de la Astroworld