Antena Meniu Search
x

Travis Scott și Drake, dați în judecată după masacrul de la festivalul Astroworld. ”Au incitat mulțimea la haos”

Travis Scott și Drake sunt dați în judecată pentru ”incitarea mulțimii” la concertul Astroworld, unde opt persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite în timpul unei busculade. Printre victime se numără doi adolescenți de 14 și 16 ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.11.2021, 13:02

Travis Scott și Drake, dați în judecată după masacrul de la festivalul Astroworld. ”Au incitat mulțimea la haos”
Travis Scott și Drake, dați în judecată după masacrul de la festivalul Astroworld. ”Au incitat mulțimea la haos” - Profimedia Images

Firma de avocatură Thomas J Henry Law a confirmat duminică faptul că a depus „unul dintre primele procese în tragedia petrecută la festivalul Astroworld”. Reclamantul este Kristian Paredes, în vârstă de 23 de ani, care a fost grav rănit la concertul din 5 noiembrie.

Un alt proces a fost intentat la Tribunalul de stat din Houston pe numele unui bărbat rănit în incidentele de la Astroworld. Avocații lui Manuel Souza l-au dat în judecată pe rapperul Travis Scott, organizatorii concertelor Live Nation și alții, pretinzând că aceștia sunt responsabili.

Într-un mesaj postat sâmbătă, Travis Scott a spus că este „absolut devastat de ceea ce s-a întâmplat”. El s-a angajat să lucreze „împreună cu comunitatea din Houston pentru a vindeca și a sprijini familiile aflate în nevoie”, scrie The Guardian.

Opt oameni au murit călcați în picioare la Astroworld

Pe acelaşi subiect

Aproximativ 50.000 de oameni se aflau în public, la festivalul Astroworld din Houston, când mulțimea a început să se îndrepte spre scenă în timp ce Travis Scott interpreta, declanșând scene haotice.

„Mulțimea a devenit haotică și a început o fugă. Mulți au implorat paznicii angajați de Live Nation Entertainment pentru ajutor, dar au fost ignorați”, spune Kristian Paredes, în reclamația sa.

În procesul depus la tribunalul comitatului Harris din Houston se arată că rapperul Travis Scott „a provocat haos și la evenimentele anterioare” și „inculpații știau sau ar fi trebuit să ia în calcul comportamentul anterior al rapperului”.

Travis Scott și Drake, acuzați că au incitat mulțimea

De asemenea, de reclamații este vizat și rapperul canadian Drake, care a apărut pe scenă și a contribuit la provocarea mulțimii.

„Pe măsură ce Drake a urcat pe scenă alături de Travis Scott, el a ajutat să incite mulțimea, deși știa despre comportamentul anterior al lui Travis Scott”, se spune în plângere. El a continuat să cânte chiar dacă „mulțimea a scăpat de sub control”, mai spune el.

Doi copii de 14 şi 16, între cele opt persoane decedate

Doi copii cu vârste de 14 şi 16 ani se află între cele opt persoane care au murit în timpul busculadei de la Astroworld Music Festival din Houston, vineri, a anunţat primarul oraşului, scrie Variety. Celelalte victime aveau vârste între 21 şi 27 de ani, a spus primarul Sylvester Turner la o conferinţă de presă.

Rapperul Travis Scott cânta la ora 9.15, la NRG Park, când mulţimea a început să se împingă către scenă. „Acesta este un artist despre care ştim că are urmăritori în special printre tineri, tineri cu un viitor strălucit”, a spus Lina Hidalgo, judecător în comitatul Harris, care a adăugat că vârsta victimelor „îţi sfâşie inima”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Travis Scott și Drake, dați în judecată după masacrul de la festivalul Astroworld. ”Au incitat mulțimea la haos”