Antena Meniu Search
x

Peste 69% dintre cetăţenii Germaniei sunt de acord ca vaccinarea să devină obligatorie

Majoritatea germanilor cred că toți adulții ar trebui să fie vaccinați împotriva COVID-19, au arătat rezultatele unui nou sondaj. Este pentru prima dată când mai mult de jumătate dintre cei chestionați doresc ca vaccinarea să devină obligatorie.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 24.11.2021, 17:28

Sondajul arată că majoritatea germanilor sunt de acord ca vaccinul să fie obligatoriu
Sondajul arată că majoritatea germanilor sunt de acord ca vaccinul să fie obligatoriu - Shutterstock

Aproximativ 57% dintre germani doresc ca vaccinurile împotriva COVID-19 să devină obligatorii pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani, a dezvăluit un nou sondaj Deutschlandtrend publicat joi de postul public ARD. Aceasta reprezintă o creștere cu 11 procente față de cifra din august 2021, scrie DW.

O majoritate și mai mare a oamenilor, 74%, consideră că persoanele din anumite profesii, în special în domeniul medical, al sănătății și al altor activități de îngrijire, ar trebui să fie obligate să facă vaccinul

După creşterea rapidă a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 şi implementarea unor noi restricţii de tip lockdown în anumite landuri germane, se pare că opinia publică din această ţară s-a reorientat şi sprijină ideea vaccinării obligatorii.

Germanii pot merge la serviciu doar dacă au certificat verde

Pe acelaşi subiect

În urmă cu două săptămâni, doar 44% dintre participanţii la un sondaj similar realizat de YouGov au susţinut vaccinarea obligatorie, în timp ce 27% dintre respondenţi s-au opus acestei măsuri. În urmă cu 11 luni, 56% dintre germani doreau, pe 26 decembrie, ca vaccinarea anti-COVID-19 să fie opţională, la doar câteva zile după administrarea primelor vaccinuri în această ţară. La acea vreme, doar 33% dintre respondenţi sprijineau ideea unei vaccinări obligatorii.

După ce Guvernul de la Berlin a respins în mod repetat introducerea obligativităţii de vaccinare în prima parte a pandemiei de COVID-19, politicienii germani au început să se exprime tot mai des în favoarea unei astfel de măsuri în ultimele zile. Mai mulţi lideri regionali, inclusiv primarul din Berlin, Michael Muller, şi doi preşedinţi de landuri, Volker Bouffier din landul Hessa şi Winfried Kretschmann din Baden-Wurttenberg, s-au pronunţat, în mod public, în favoarea vaccinării obligatorii.

Totuşi, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a reiterat marţi că nu consideră vaccinarea obligatorie o soluţie pentru a stopa actualul val pandemic. "Nu ne rezolvă problema acută, efectul ei ar veni prea târziu", a declarat ministrul Jens Spahn pentru postul public radiofonic Deutschlandfunk.

În prezent, 68,1% din populaţia totală a Germaniei este vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Există însă diferenţe mari între landuri. De exemplu, oraşul-stat Bremen are cea mai mare rată de vaccinare din ţară, de 79,7%, în timp ce landul estic Saxonia se află mult în urmă în acest clasament, cu o rată de vaccinare de 57,8%, potrivit datelor publicate de Institutul Robert Koch (RKI), agenţia pentru prevenirea şi controlul bolilor din această ţară.

Preşedintele landului Bavaria, Markus Soeder, a criticat rata scăzută de vaccinare din regiunea alpină din sudul Germaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 69% dintre cetăţenii Germaniei sunt de acord ca vaccinarea să devină obligatorie