Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii din Germania, mesaj dur pentru a convinge populaţia să se imunizeze: "Vor fi vaccinaţi, vindecaţi sau morţi"

Ministrul Sănătății din Germania a declarat luni că rapiditatea creşterii cazurilor de coronavirus poate însemna ca cel mai probabil toți cei care nu sunt vaccinați să se infecteze cu COVID-19 până la sfârșitul iernii. Mai grav este faptul că unii dintre aceștia vor putea muri.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 22.11.2021, 13:32

Jens Spahn, ministrul Sănătăţii din Germania
Jens Spahn, ministrul Sănătăţii din Germania - Shutterstock

Cifrele oficiale au arătat peste 30.000 de cazuri nou confirmate în Germania în ultimele 24 de ore - o creștere de aproximativ 50% față de săptămână trecută. Spitalele au avertizat că locurile la ATI sunt aproape epuizate, unii pacienți trebuind să fie transferați în alte clinici aflate la distanță, scrie AP.

Ministrul Sănătății Jens Spahn i-a îndemnat pe germani să se vaccineze, inclusiv cu vaccinuri de rapel dacă prima lor schemă a avut loc cu mai mult de șase luni în urmă, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. „Până la sfârșitul acestei ierni, aproape toată lumea din Germania va fi fost vaccinată, recuperată sau moartă”, a declarat Spahn reporterilor la Berlin.

Explozie de cazuri în Germania

El a recunoscut că unii au descris acest punct de vedere ca fiind cinic. "Dar e adevărat. Cu varianta Delta extrem de contagioasă, acest lucru este foarte, foarte probabil și de aceea recomandăm vaccinarea atât de urgentă”, a spus Spahn.

Germania se așteaptă ca Uniunea Europeană să aprobe vaccinuri împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani la sfârșitul săptămânii, a spus el. Copiii de vârstă școlară au printre cele mai mari rate de infecție din țară. UE va începe să livreze vaccinuri ajustate pentru copiii mai mici pe 20 decembrie, Germania primind inițial 2,4 milioane de doze, a spus Spahn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ministrul Sănătăţii din Germania, mesaj dur pentru a convinge populaţia să se imunizeze: "Vor fi vaccinaţi, vindecaţi sau morţi"