Antena Meniu Search
x

Germania ar putea intra, din nou, în lockdown. Restricţiile se vor aplica şi persoanelor vaccinate

Situaţia epidemiologică din Germania este atât de gravă încât un lockdown, inclusiv pentru persoanele care s-au vaccinat, nu poate fi exclus, a declarat vineri ministrul sănătăţii Jens Spahn.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 14:52

Germania ar putea intra, din nou, în lockdown
Germania ar putea intra, din nou, în lockdown - Shutterstock

"Ne aflăm acum în situaţia, chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert, în care nu putem exclude nimic", a afirmat Spahn, atunci când a fost întrebat dacă poate garanta excluderea persoanelor vaccinate în cazul introducerii unui nou lockdown, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, şeful Institutului Robert Koch (RKI, organismul german de control al maladiilor), Lothar Wieler, a cerut populaţiei să stea acasă pe cât posibil şi închiderea cafenelelor prost ventilate, relatează dpa.

Wieler a atras atenţia că spitalele sunt la limită în multe regiuni şi că va fi insuficientă creşterea ratei de vaccinare pentru a stăvili pandemia.

"Întreaga Germanie este o uriaşă explozie de cazuri. Aceasta este o urgenţă naţională. Trebuie să frânăm de urgenţă", a avertizat şeful RKI.

Pe acelaşi subiect

Germania, la un pas de carantină

Bundesrat, camera superioară a parlamentului german, a adoptat vineri, în unanimitate, o nouă legislaţie menită să stopeze cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, în contextul în care contagierile şi spitalizările sunt în creştere în întreaga ţară.

Măsurile impun aşa-numita regulă ''3G - geimpft, genesen oder getestet'', adică vaccinat, trecut prin boală şi vindecat sau testat recent - pentru desfăşurarea activităţii la locul de muncă şi pentru călătoria cu mijloacele de transport public. Este încurajată telemunca, acolo unde este posibil, dar este exclusă închiderea şcolilor sau a afacerilor.

Potrivit EFE, noua legislaţie a fost elaborată de viitoarea coaliţie de guvernământ care ar urma să fie condusă de social-democratul Olaf Scholz, alături de Verzi şi de liberali.Noul cadru juridic va înlocui aşa-numita stare epidemică la nivel naţional, care expiră la 25 noiembrie şi care permite landurilor să introducă restricţii fără aprobarea parlamentelor regionale. Noua legislaţie este valabilă până la 19 martie 2022 şi poate fi prelungită pentru alte trei luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Stiri externe » Germania ar putea intra, din nou, în lockdown. Restricţiile se vor aplica şi persoanelor vaccinate