Antena Meniu Search
x

Peste 700 de români, angajați la un abator din Germania, infectați cu coronavirus. Sunt în carantină, păziți cu armata

Peste 700 de români, angajați la un abator din Germania, sunt infectați cu coronavirus. Toți sunt în carantină, păziți cu armata, după ce angajatorul lor nu a vrut să ofere autorităților adresele unde locuiesc.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 21.06.2020, 11:59

  • Abatorul are peste 6.000 de români angajați.
  • Compania a refuzat să ofere autorităților adresele celor infctați.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că mai mult de jumătate dintre cei 1.300 de lucrători ai unei companii germane de prelucrare a cărnii infectați cu coronavirus sunt români. 7.000 de angajați ai companiei sunt în izolare la domiciliu, iar cei infectați sunt carantinați și păziți cu armata.

"Cu privire la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare pentru a solicita luarea de măsuri pentru gestionarea situației create și a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv  pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. 

Pe acelaşi subiect

Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate.

În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie,  la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situația lucrătorilor români. Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români (datele urmând să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor efectuate) iar conducerea companiei, împreună cu autoritățile locale, au decis suspendarea temporară a activității.

De asemenea, autoritățile districtului Gütersloch au luat măsuri pentru izolarea zonei afectate, iar dacă situația rezultată în urma testărilor o va impune, se vor lua măsuri de instituire a carantinei pentru întregul teritoriu al districtului. 

MAE menționează că, pe fondul evoluției situației, în cursul zilei de astăzi va avea loc o reuniune la nivelul autorităților de land la care vor participa și reprezentanți ai Consulatului General al României la Bonn.

", precizează MAE.

Conform presei germane, inițial compania a refuzat să comunice autorităților identitatea și adresele celor infectați, fiind nevoie de intervenția poliției și a armatei. Agenții au intrat cu forța, noaptea, în sediul companiei, pentru a afla identitatea bolnavilor.

MAE de la București mai precizează că a primit din partea companiei informația că aceasta are 6.000 de români angajați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Peste 700 de români, angajați la un abator din Germania, infectați cu coronavirus. Sunt în carantină, păziți cu armata