Antena Meniu Search
x

Video Piloţii ruşi au primit ordin să atace cu rachete convoaiele Wagner aflate în drum spre Moscova. Autostrada care leagă capitala de regiunile sudice a fost închisă

Este război civil în Rusia, după ce gruparea Wagner a întors armele împotriva lui Vladimir Putin. Evgheni Prigojin şi luptătorii lui au ocupat oraşele Rostov şi Voronej şi au anunţat că au pornit spre Moscova. Mai multe elicoptere ale armatei ar fi fost doborâte de insurgenţi. În această dimineaţă, liderul de la Kremlin s-a adresat în direct ruşilor şi a vorbit despre o trădare care va fi pedepsită. Piloţii ruşi au primit ordin să atace cu rachete convoaiele Wagner aflate în drum spre capitala ţării.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 14:10

Vezi și

Moscova e în alertă după declaraţia de război a liderului Wagner. Măsurile de securitate au fost consolidate în capitală, iar străzile care duc către clădirea prezidenţială au fost blocate de poliţişti. Ministerul Apărării a fost înconjurat, de asemenea, de vehicule blindate. Circulația mașinilor este blocată şi pe autostrada care leagă Moscova de Rostov-pe-Don. La scurt timp după mobilizarea de forţe, Prigojin şi-a anunţat avansul. 

Evgheni Prigojin, lider Wagner: Am trecut toate frontierele de stat. Polițiștii de frontieră ne-au îmbrățișat luptătorii. Acum intrăm în Rostov! Dacă cineva ne iese în cale, îi vom distruge! 

Liderul grupării Wagner a declarat mai apoi că forţele sale au doborât un elicopter rus care a început să tragă într-un convoi de maşini civile. 

Primarul Moscovei a anunțat măsuri antiteroriste pentru consolidarea securității în capitală

Pe acelaşi subiect

Pe reţelele de socializare circulă mai multe imagini cu soldaţi înarmaţi în timp ce înconjoară o clădire guvernamentală din Rostov, dar şi vehicule blindate aflate în centrul oraşului.

Guvernatorul i-a rugat pe locuitori să evite această zonă. Între timp, primarul Moscovei a anunțat măsuri antiteroriste pentru consolidarea securității în capitală. Guvernatorul regiunii Lipețk a declarat, de asemenea, că autostrada M-4, care leagă Moscova de regiunile sudice, a fost închisă circulației la granița cu regiunea Voronej. 

Șoigu spune că acuzaţiile lui Prigojin sunt false

Liderul Wagner continuă să arunce cu acuzaţii înspre forţele Rusiei şi spune că Șeful Statului Major General a dat ordin ca aviația să atace coloanele Wagner care circulă printre maşinile civile, iar asta arată că nu le pasă pe cine ucid. 

Evgheni Prigojin: Cei care ne-au distrus oamenii, care au distrus zeci de mii de vieţi ale soldaţilor ruşi, vor fi pedepsiţi. Cer ca nimeni să nu opună rezistenţă. 

Evgheni Prigojin lansează acuzaţii grave la adresa Ministerului rus al Apărării, spunând că o tabără Wagner a devenit ţinta bombardamentelor lansate de armata lui Putin. Imaginile postate de mercenar arată urmările presupusului atac. Serghei Șoigu a declarat însă că toate acuzaţiile sunt false şi întruchipează numai o provocare. Prigojin nu s-a oprit aici. 

Evgheni Prigojin: Tocmai ce am primit informaţia că la morga de la Rostov, ministrul Apărării a ordonat ascunderea a 2.000 de cadavre, care sunt ținute acolo pentru a ascunde pierderile. 

Declaraţia de război nu a fost privită cu ochi buni de Serviciul Federal de Securitate care a deschis un dosar penal împotriva lui Evgheni Prigojin pentru apel la revoltă armată, dosar despre care Vladimir Putin a fost informat. În aceste condiţii, liderul riscă între 12 şi 20 de ani de închisoare. 

FSB cere luptătorilor Wagner să nu respecte ordinele liderului Evgheni Prigojin

FSB cere luptătorilor Wagner să nu respecte ordinele criminale ale liderului şi să ia măsuri pentru reţinerea sa. Un general a cerut, de asemenea, luptătorilor să se oprească şi să rezolve problemele într-un mod paşnic. 

Serghei Suroikin, comandant rus: Vă implor să vă opriţi! Inamicul abia așteaptă ca situația noastră politică să se înrăutățească. 

Kievul a fost însă sub alertă antiaeriană toată noaptea în urma bombardamentelor ruseşti. Rămăşiţele din rachetele doborâte de forţele Ucrainei au dus la incendierea unui bloc de 24 de de etaje, cauzând moartea a două persoane. 

Acuzaţiile dure ale lui Prigojin au dus şi la difuzarea unor buletine speciale de ştiri pe canalele ruseşti. Întreaga situaţie a ajuns şi la urechile preşedintelui american, iar un oficial de la Casa Albă a anunţat că monitorizează atent situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Piloţii ruşi au primit ordin să atace cu rachete convoaiele Wagner aflate în drum spre Moscova. Autostrada care leagă capitala de regiunile sudice a fost închisă