Antena Meniu Search
x

Video Kremlinul, în alertă după declaraţia de război a liderului Wagner. Străzile care duc către clădirea prezidenţială au fost blocate de poliţişti: "Dacă cineva ne iese în cale, îi vom distruge!"

Alertă în Moscova! Kremlinul se află sub protecţie maximă după ce liderul mercenarilor Wagner a lansat o declaraţie de război. Motivul a fost dat de un bombardament într-o tabără a mercenarilor, soldat cu moartea mai multor luptători, despre care Prigojin spune că a fost lansat de trupe ale Ministerului Apărării. A promis că cei responsabili vor fi pedepsiţi şi că oricine îi va apărea în cale va fi eliminat. În timp ce Statele Unite au spus că monitorizează situaţia, un oligarh rus, anti-Kremlin, îi imploră pe ruşi să-l susţină pe mercenar. Serviciul Federal de Securitate a anunţat deja că a fost deschis un dosar penal pe numele său pentru incitare la rebeliune armată.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 07:51

Vezi și

Moscova e în alertă după declaraţia de război a liderului Wagner. Măsurile de securitate au fost consolidate în capitală, iar străzile care duc către clădirea prezidenţială au fost blocate de poliţişti. Ministerul Apărării a fost înconjurat, de asemenea, de vehicule blindate. Circulația mașinilor este blocată şi pe autostrada care leagă Moscova de Rostov-pe-Don. La scurt timp după mobilizarea de forţe, Prigojin şi-a anunţat avansul. 

Evgheni Prigojin, lider Wagner: Am trecut toate frontierele de stat. Polițiștii de frontieră ne-au îmbrățișat luptătorii. Acum intrăm în Rostov! Dacă cineva ne iese în cale, îi vom distruge! 

Mai apoi, a declarat că forţele sale au doborât un elicopter rus care a început să tragă într-un convoi de maşini civile. Liderul Wagner continuă să arunce cu acuzaţii înspre forţele Rusiei şi spune că Șeful Statului Major General a dat ordin ca aviația să atace coloanele Wagner care circulă printre maşinile civile, iar asta arată că nu le pasă pe cine ucid. 

Evgheni Prigojin, lider Wagner: Cei care ne-au distrus oamenii, care au distrus zeci de mii de vieţi ale soldaţilor ruşi, vor fi pedepsiţi. Cer ca nimeni să nu opună rezistenţă. 

Pe acelaşi subiect

Evgheni Prigojin lansează acuzaţii grave la adresa Ministerului rus al Apărării, spunând că o tabără Wagner a devenit ţinta bombardamentelor lansate de armata lui Putin. Imaginile postate de mercenar arată urmările presupusului atac. Serghei Șoigu a declarat însă că toate acuzaţiile sunt false şi întruchipează numai o provocare. Prigojin nu s-a oprit aici. 

Evgheni Prigojin, lider Wagner: Tocmai ce am primit informaţia că la morga de la Rostov, ministrul Apărării a ordonat ascunderea a 2.000 de cadavre, care sunt ținute acolo pentru a ascunde pierderile. 

Moscova este în alertă, după declaraţia de război a lui Prigojin

Declaraţia de război nu a fost privită cu ochi buni de Serviciul Federal de Securitate care a deschis un dosar penal împotriva lui Prigojin pentru apel la revoltă armată, dosar despre care Putin a fost informat. În aceste condiţii, liderul riscă între 12 şi 20 de ani de închisoare. FSB cere luptătorilor Wagner să nu respecte ordinele criminale ale liderului şi să ia măsuri pentru reţinerea sa. Un general a cerut, de asemenea, luptătorilor să se oprească şi să rezolve problemele într-un mod paşnic. 

Serghei Suroikin, comandant rus: Vă implor să vă opriţi! Inamicul abia așteaptă ca situația noastră politică să se înrăutățească. 

Kievul a fost însă sub alertă antiaeriană toată noaptea în urma bombardamentelor ruseşti. Rămăşiţele din rachetele doborâte de forţele Ucrainei au dus la incendierea unui bloc de 24 de de etaje, cauzând moartea a două persoane. Acuzaţiile dure ale lui Prigojin au dus şi la difuzarea unor buletine speciale de ştiri pe canalele ruseşti. Întreaga situaţie a ajuns şi la urechile preşedintelui american, iar un oficial de la Casa Albă a anunţat că monitorizează atent situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Kremlinul, în alertă după declaraţia de război a liderului Wagner. Străzile care duc către clădirea prezidenţială au fost blocate de poliţişti: "Dacă cineva ne iese în cale, îi vom distruge!"