Antena Meniu Search
x

Politician german de extremă-dreapta, lovit cu o scrumieră în cap de un bărbat de stânga. Atacul, motivat politic

Un politician german al partidului de extremă-dreapta AfD a fost lovit vineri în cap cu o scrumieră într-un bar din Schwerin. Politicianul a suferit o rană la cap care a sângerat puternic. Potrivit poliției,  autorul faptei este un german de 52 de ani care aparține "spectrului politic de stânga".

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 13:24

Un membru al parlamentului regional al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost rănit după ce i-a fost aruncată în cap o scrumieră într-un bar din oraşul Schwerin din nordul Germaniei, informează DPA.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani l-a insultat mai întâi pe politicianul Martin Schmidt imediat după miezul nopţii şi apoi l-a atacat cu scrumiera, a precizat poliţia vineri dimineaţă. Schmidt a fost dus la spital, dar a fost externat la scurt timp, potrivit grupului AfD din parlamentul regional Mecklenburg-Pomerania Inferioară.

Politician german de extremă-dreapta, lovit cu o scrumieră în cap de un bărbat de stânga. Atacul, motivat politic

Junge Freiheit

Articolul continuă după reclamă

Potrivit poliţiei, atacatorul a susţinut că are opinii politice de stânga şi că a acţionat din motive politice. Bărbatul de 52 de ani este acum cercetat pentru vătămare corporală gravă şi insultă.

Preşedintele partidului AfD pentru Mecklenburg-Pomerania Inferioară, Leif-Erik Holm, a declarat că este vorba de o nouă escaladare a violenţei politice din partea stângii. "Atacul este, de asemenea, rezultatul lunilor de incitare şi propagandă împotriva partidului nostru", a spus el.

Nikolaus Kramer, liderul grupului parlamentar regional al AfD, a declarat că este un atac laş. "Violenţa împotriva politicienilor, indiferent de partid, este un atac asupra libertăţii de opinie şi a discursului democratic", a afirmat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri externe » Politician german de extremă-dreapta, lovit cu o scrumieră în cap de un bărbat de stânga. Atacul, motivat politic