Antena Meniu Search
x

EFECTUL BREXIT. Imigranţii europeni din Marea Britanie, AVERTIZAŢI prin scrisori de autorităţi: "Pregătește-te să pleci!". Rezident german: "Sunt ŞOCAT!"

Odată cu ieşirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în Regat se iau decizii care afectează milioane de oameni. Recent, ministerul de Interne din Regat a trimis scrisori catalogate drept scandaloase prin care i-a înştiinţat pe imigranţii europeni cu drept de rezidenţă în Marea Britanie, că trebuie să se pregătească să părăsească această ţară, după Brexit.

Odată cu ieşirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în Regat se iau decizii care afectează milioane de oameni. Recent, ministerul de Interne din Regat a trimis scrisori catalogate drept scandaloase prin care i-a înştiinţat pe imigranţii europeni cu drept de rezidenţă în Marea Britanie, că trebuie să se pregătească să părăsească această ţară, după Brexit.

Presa britanică a publicat un caz şocant, cel al unui neurolog german, care locuieşte de 18 ani în Regatul Unit. Bărbatul a declarat că a fost anunţat de ministerul britanic de Interne (Home Office) că trebuie să se pregătească să părăsească Marea Britanie, pentru că cererea sa pentru rezidenţa permanentă, după Brexit, a fost respinsă.

Sam Schwarzkopf, profesor la University College of London, a crezut că cererea va fi o formalitate. Asta până când a primit o scrisoare prin care a fost înştiinţat că cererea îi este refuzată. El a aplicat pentru rezidenţa permanentă în martie 2016, temându-se de consecinţele ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit legilor actuale, cetăţenii europeni câştigă dreptul de a sta în Regat după ce a locuit, timp de cinci ani, în această ţară.

Pe acelaşi subiect

Deşi trăieşte în Marea Britanie din 1999, lui Schwarzkopf i s-a comunicat că cererea sa este respinsă pe motiv că a trimis o copie legalizată a paşaportului, în locul docuementului original.

În ciuda faptului că a fost respins, practic, dintr-un motiv tehnic, omul de ştiinţă german a primit o scrisoare prin care este sfătuit să se pregătească să părăsească Marea Britanie.

"Este scandalos faptul că folosesc afirmații de genul acesta. Prin scrisoarea de respingere este confirmat practic faptul că deţin un paşaport german. Ei spun că nu mi-au putut verifica naţionalitatea în baza unei fotocopii din cauza faptului că aceasta poate fi falsă. Pot fi de acord cu asta. Însă se presupune că ar trebui să existe şi prezumţia de nevinovăţie. Puteau să îmi comunice să le trimit docuemntul original. Este absolut şocant să mi se spună să părăsesc această ţară în acest mod şi mi se încalcă dreptul la liberă circulaţie", a declarat Sam Schwarzkopf, potrivit The Independent.

Într-un final, bărbatul a aplicat din nou, trimiţând paşaportul în original, iar cererea lui a fost acceptată. Cu toate acestea, Sam se declară extrem de dezamăgit şi spune că experinţa aceasta îl face să se gândească să părăsească Marea Britanie.

"Aceste ultime luni mi-au confirmat că voi pleca de aici. Nu ştiu când, dar va fi destul de curând", a mai spus expertul german.

În acest moment nu există nicio garanție că cetățenii europeni care nu beneficiază de rezidența permanentă vor putea trăi în continuare și lucra legal în Marea Britanie după Brexit.

Potrivit presei britanice, cererile pentru obținerea rezidenței permanente au crescut de șapte ori, ajungând la 240.000 în fiecare an, un număr imens, capacitatea de procesare fiind dată peste cap, astfel încât 90.000 de aplicații au rămas fără soluționare. 

Aplicanții trebuie să completeze un formular de 85 de pagini și să trimită documente justificative, statement-uri bancare, fluturași de salariu și dovezi de adresă pe cel puțin 5 ani de zile. 

Documentația pentru rezidența permanentă este foarte stufoasă, cântărind peste 1 kilogram, scrie presa britanică.  Totodată, mai mult de un sfert de solicitări sunt respinse, uneori doar din pricina unor simple greșeli de completare a formularului.

Întocmai ca și profesorul german, alți candidați care au fost respinși au primit scrisori în care li se spune să se aștepte și să fie pregătiți să părăsească Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » EFECTUL BREXIT. Imigranţii europeni din Marea Britanie, AVERTIZAŢI prin scrisori de autorităţi: "Pregătește-te să pleci!". Rezident german: "Sunt ŞOCAT!"