Antena Meniu Search
x

Prigojin anunţă sfârşitul Grupului Wagner: "Într-o perioadă scurtă, Wagner va înceta să mai existe"

Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner, a declarat că în viitorul apropiat gruparea de mercenari şi-ar putea înceta existenţa. Declaraţia a fost oferită unui blogger rus, dar nu este clar dacă Prigojin a vorbit serios sau nu.

de Redactia Observator

la 29.04.2023, 15:22

Prigojin anunţă sfârşitul Grupului Wagner: "Într-o perioadă scurtă, Wagner va înceta să mai existe"
- Profimedia

"Acum, în ceea ce privește nevoia în general de obuze pe front, ceea ce vrem. Astăzi ajungem în punctul în care Wagner se termină. Într-o perioadă scurtă, Wagner va înceta să mai existe. Noi vom deveni istorie, nimic de care să ne facem griji, se întâmplă astfel de lucruri", a fost afirmaţia făcută de Evgheni Prigojin în dialog cu blogger-ul militar rus Semion Pegov.

De câteva luni, şeful Wagner se plânge că autorităţile ruse, cu precădere Armata Rusă, refuză să ofere mercenarilor săi muniţie şi echipament de război, motiv pentru care Prigojin a intrat într-un război al declaraţiilor cu şefii Armatei ruse. Prigojin a mai spus că doar în această săptămână Wagner a înregistrat pierderi importante din pricina lipsei de muniţie şi a echipamentului adecvat.

Pe de altă parte, tot Prigojin este cel care a declarat în urmă două zile că Wagner va opri tirul de artilerie asupra Bahmutului pentru a permite unor jurnalişti americani să filmeze în zonă, dar ulterior a revenit asupra afirmaţiei şi a spus că a glumit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prigojin anunţă sfârşitul Grupului Wagner: "Într-o perioadă scurtă, Wagner va înceta să mai existe"