Antena Meniu Search
x

Wagner nu opreşte focul asupra Bahmutului. Prigojin s-a răzgândit: "A fost o glumă. Băieţi, acesta este umor milităresc"

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, a declarat joi că a glumit atunci când a spus că oamenii săi vor suspenda focul în Bahmut pentru a permite forţelor ucrainene de pe cealaltă parte a liniei de front să le arate oraşul jurnaliştilor americani aflaţi în vizită, relatează Reuters, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 16:51

Wagner nu opreşte focul asupra Bahmutului. Prigojin s-a răzgândit: "A fost o glumă. Băieţi, acesta este umor milităresc"
- Twitter

Într-un mesaj audio publicat joi de serviciul său de presă, Prigojin afirma: "A fost luată decizia de a suspenda focul de artilerie pentru ca jurnaliştii americani să poată filma în siguranţă la Bahmut şi să plece acasă". Într-un mesaj audio ulterior, Prigojin a spus: "Băieţi, acesta este umor milităresc. Umor, şi nimic mai mult... A fost o glumă".

Prigojin, recunoscut pentru umorul său negru

Prigojin, care a criticat public instituţia militară rusă pentru modul în care aceasta a gestionat războiul din Ucraina, este cunoscut pentru stilul său combativ, dar şi pentru stilul ironic şi umorul negru. Luna trecută, după ce s-a plâns mult timp de lipsa de provizii militare pentru luptătorii săi, Prigojin a spus că el şi oamenii săi au fost "daţi pe spate" în momentul când, în sfârşit, au început să primească livrări de muniţie de la Ministerul Apărării.

De asemenea, în februarie, canalul de Telegram al lui Prigojin a publicat un videoclip ce sugera că un mercenar Wagner dezertor a fost executat cu barosul, după ce un astfel de eveniment se mai întâmplase o dată, anul trecut, iar barosul este simbolul companiei de mercenari. Întrebat de o jurnalistă rusă despre aceasta, Evgheni Prigojin, a răspuns într-un stil enigmatic, sugerând că a fost vorba despre o punere în scenă, despre o manipulare: "Ksenia, nu lua totul cu atâta dramatism. Copiii se distrează. Tu credeai că filmul despre Iakuşcenko este o dramă cu un singur episod ... Dar dacă doreşti, putem împărtăşi cu tine şi următorul episod", a scris Prigojin. Canalul de pe Telegram al grupului său a publicat apoi un alt videoclip în care apărea respectivul bărbat şi mulţumea că a fost "iertat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Wagner nu opreşte focul asupra Bahmutului. Prigojin s-a răzgândit: "A fost o glumă. Băieţi, acesta este umor milităresc"