Antena Meniu Search
x

Prigojin anunţă furios că îşi retrage trupele de la Bahmut. Îi arată lui Putin un câmp plin cu soldaţi ucişi într-o singură zi. "Unde c** este muniţia?"

Evgheni Prigojin, liderul grupării de mercenari Wagner, a publicat pe Telegram o înregistrare video cu un câmp plin cu cadavre ale soldaţilor ruşi. Într-o tiradă către şefii armatei ruse de la Moscova, acesta se plânge că forţele sale au rămas fără muniţie, scrie The Kyiv Independent.

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 11:51

Vezi și

Vizibl nervos, Prigojin îi înjură pe ministrul Apărări, Serghei Şoigu, şi pe șeful Statului Major din Rusia, acuzându-i că i-au lăsat oamenii fără muniție. "Deficitul de muniție este de 70%, susţine oligarhul rus". Potrivit şefului Wagner, soldaţii care apar în înregistrarea video au fost ucişi pe 4 mai, pe frontul din Ucraina. 

"Şoigu! Gherasimov! Unde sunt c** sunt muniţiile?", strigă şeful Wagner. "Uitaţi-vă la ei, ticăloşilor (...) vă odihniţi în cluburi scumpe (...) copiii voştri fac videoclipuri pe YouTube (...) credeţi că aveţi dreptul să dispuneţi de vieţile lor?", ţipă el. "Au venit aici ca voluntari şi au murit pentru ca voi să vă îndopaţi în birourile voastre", acuză oligarhul.

Evgheni Prigojin este în conflict deschis cu ierarhia militară rusă, pe care o acuză că nu a livrat suficiente muniţii oamenilor săi, şi l-a criticat public pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în mai multe rânduri.

Evgheni Prigojin s-a plâns în repetate rânduri, în ultimele luni, că proviziile de muniţie sunt pe terminate. La sfârşitul lui aprilie a ameninţat că trupele Wagner îşi vor părăsi poziţiile de lângă Bahmut, pe 10 mai, dacă nu vor primi mai multe echipamente de la Kremlin. 

Pe acelaşi subiect

Prigojin, în conflict deschis cu ierarhia militară rusă

Anterior, într-un interviu acordat bloggerului militar rus Semion Pegov, Prigojin, care adesea exagerează, a declarat: "Avem în fiecare zi stive de mii de corpuri pe care le punem în sicrie şi le trimitem acasă".

Trupele ruse şi ucrainene luptă din vara trecută pentru controlul oraşului Bahmut. Pierderile în efective şi echipamente sunt mari de ambele părţi, iar armata ucraineană mai controlează în prezent doar un mic sector din vestul oraşului. Cu toate acestea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski refuză să dea ordinul de retragere.

"Dacă Rusia cucereşte Bahmut, acesta se poate transforma într-o trambulină pentru înaintarea către două oraşe încă şi mai mari din regiunea Doneţk, Kramatorsk şi Sloviansk", a explicat el, în timp ce armata ucraineană pregăteşte o contraofensivă pentru a încerca eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prigojin anunţă furios că îşi retrage trupele de la Bahmut. Îi arată lui Putin un câmp plin cu soldaţi ucişi într-o singură zi. "Unde c** este muniţia?"