Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un nou scenariu, după atacul cu drone de la Kremlin. Teoria este pusă sub semnul întrebării

Adevăr sau provocare? La peste 24 de ore de când a făcut publice imagini cu Kremlinul bombardat de drone, Rusia nu reacţionează, iar asta îi face pe comentatorii politici să dea frâu liber imaginaţiei. Sunt voci care spun că a fost o înscenare, dar Moscova dă vina pe americani. Între timp, Rusia şi Ucraina intensifică bombardamentele reciproce. 

de Redactia Observator

la 04.05.2023 , 22:04

Vladimir Putin a fost calm când a aflat de atacul cu drone asupra Kremlinului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse. Dmitri Peskov spune că preşedintele evaluează situaţia la rece şi dă instrucţiuni clare. În plus, Peskov a avertizat Statele Unite - trebuie să înţeleagă că o asemenea implicare în conflict este periculoasă.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: Asemenea încercări de a se distanţa, la Kiev şi la Washington, sunt de tot râsul. Suntem conştienţi că decizia pentru astfel de acţiuni teroriste nu este luată la Kiev, ci la Washington. Kievul face ce i se spune. 

Statele Unite neagă orice implicare în atacul cu drone de la Moscova

Vezi și

Mâine este planificată întâlnirea Consiliului de Securitate al Rusiei, care va abordată atacul dronelor şi va discuta despre cum răspunde Rusia. Casa Albă consideră ridicole acuzaţiile Kremlinului şi cere dovezi. Secretarul de Stat Antony Blinken negase deja orice implicare în atacul de la Moscova

Pe acelaşi subiect

"Pur și simplu nu știm. Aș lua tot ce vine de la Kremlin cu un bob de sare. Vom vedea care sunt faptele. Și e foarte greu să comentezi sau să speculezi asupra acestei situații fără să știi care sunt faptele", a declarat Antony Blinken

Americanii sugerează că atacul cu drone ar fi o diversiune plănuită chiar de Kremlin, ca să escaladeze conflictul. Dar şi această teorie poate fi pusă sub semnul întrebării. 

Dmitri Oreshkin, profesor la Free University Riga: Nu sunt convins că este o acţiune premeditată, organizată de Kremlin. Poate a fost făcută de anumite forţe de la Kremlin, care nu au informat altele despre asta. Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât mai mult par a fi răfuieli între forţele de securitate. 

Atacurile continuă, însă, de ambele părţi. Azi-noapte, ruşii au lansat cea mai mare ofensivă cu drone asupra Kievului de la începutul anului. Toate au fost interceptate şi nu au fost victime. 

Ucraina continuă să atace ţinte de pe teritoriul Rusiei

Un incendiu suspect a izbucnit astăzi şi la o rafinărie din interiorul Rusiei, în Stavropol, lângă Krasnodar, unde un depozit de combustibil a fost cuprins de flăcări. Patru drone au atacat şi o rafinărie din Krasnodar, în apropierea graniţei cu Crimeea, şi alta, din Rostov

Între timp, Volodimir Zelenski este în turneu diplomatic. După ce a obţinut în Finlanda declaraţia de susţinere pentru aderarea la NATO, semnată de ţările nordice, astăzi a fost în Olanda, unde a recunoscut - este conştient că Ucraina nu va intra în Alianţă decât după ce se termină războiul. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Credem în succesul misiunii noastre contraofensive. Este foarte important. Facem ce putem. Facem tot ce putem noi mai bine. 

În Olanda a fost şi premierul belgian, care a promis că ţara lui pregăteşte un nou ajutor militar pentru Ucraina. Cele mai râvnite sunt avioanele de luptă F16, dar premierul olandez spune că NATO nu a ajuns încă în punctul în care va onora cererea lui Zelenski. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Un nou scenariu, după atacul cu drone de la Kremlin. Teoria este pusă sub semnul întrebării