Antena Meniu Search
x

Ucrainenii au doborât o dronă proprie, scăpată de sub control, deasupra Kievului. Atacurile ruseşti asupra capitalei Ucraine continuă

Capitala ucraineană a fost din nou atacată, ieri seară, de drone ruseşti, pentru a patra oară în tot atâtea zile. O aeronavă fără pilot a fost doborâtă chiar în centrul oraşului dar armata ucraineană a precizat, mai târziu, că era vorba de una din dronele sale, scăpată de sub control. În acest timp, la Moscova se dau asigurări că parada militară de la 9 mai, din Piaţa Roşie, se va desfăşura conform programului, în ciuda presupusului atac cu drone asupra Kremlinului. În alte peste 20 de oraşe ale Rusiei, însă, festivităţile de Ziua Victoriei au fost anulate, de teama unor noi atacuri. 

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 08:16

Vezi și

O dronă care evolua pe cerul Kievului a fost doborâtă, ieri seară, sub privirile localnicilor. Resturile aparatului au provocat un incendiu la sol dar nu s-au înregistrat victime. Nu era, însă, o dronă a Rusiei ci una ucraineană, care scăpase de sub control. Presa scrie că o altă dronă, probabil rusească, ar fi fost doborâtă într-un cartier diferit din Kiev. 

Martor: Am văzut cum zbura ceva deasupra, acea dronă. Iar mai târziu am văzut în partea aceea intercepţia şi apoi a început să iasă fum aici.

La Moscova, după Ucraina, Statele Unite sunt şi ele acuzate pentru presupusul atac cu drone asupra Kremlinului. "Asemenea acţiuni sunt decise la Washington, iar Kievul face ce i se spune", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin. Acuzaţia este respinsă de Casa Albă în termenii cei mai duri.

John Kirby: Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că SUA nu au fost implicate în acel incident, contrar minciunilor domnului Peskov. Doar asta sunt, minciuni.

Pe acelaşi subiect

Rusia nu mai are resurse să lanseze vreo ofensivă semnificativă în Ucraina

Serviciile americane de informaţii consideră că armata rusă NU mai este în măsură să lanseze vreo ofensivă semnificativă în Ucraina, în acest an. Este ceea ce a declarat chiar coordonatoarea acestor servicii în Congres. Ucraina, în schimb, ar putea trece la contraofensivă chiar în această lună, potrivit experţilor americani. A primit aproape tot armamentul promis de NATO, iar soldaţii au fost instruiţi cum să-l folosească.

Preşedintele Zelenski a vizitat ieri Curtea Penală Internaţională de la Haga unde s-a declarat încrezător că Vladimir Putin va fi, până la urmă, judecat pentru crime de război. El s-a întâlnit apoi cu militari ucraineni grav răniţi în lupte, aflaţi la tratament în Ţările de Jos. Un ziar din Germania a scris că liderul de la Kiev va veni şi în această ţară, săptămâna viitoare. Acum, însă, un poliţist din Berlin este anchetat pentru "trădare de secrete", deoarece a dezvăluit informaţii despre viitoarea vizită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii au doborât o dronă proprie, scăpată de sub control, deasupra Kievului. Atacurile ruseşti asupra capitalei Ucraine continuă