Antena Meniu Search
x

Primarul Parisului speră că rușii vor fi interziși la JO, pentru că Putin este "dictator" și "ameninţă astăzi întreaga Europă"

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi-a exprimat miercuri speranţa că sportivilor ruşi li se va interzice participarea la Jocurile Olimpice din capitala Franţei, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 10:54

Primarul Parisului, Anne Hidalgo
Primarul Parisului speră că rușii vor fi interziși la JO, pentru că Putin este "dictator" și "ameninţă astăzi întreaga Europă" - Profimedia Images

În schimb, sportivii israelieni sunt bineveniţi, a declarat Hidalgo, cu câteva zile înaintea unei reuniuni a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în cadrul căreia urmează să fie analizată problema prezenţei ruşilor şi belaruşilor la ceremonia de deschidere a JO 2024, programată pe 26 iulie, pe fluviul Sena.

La începutul lunii decembrie, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a autorizat sportivii ruşi şi belaruşi să participe la JO 2024 (26 iulie - 11 august), cu condiţia să concureze sub drapel neutru, doar în probele individuale, nu şi în competiţiile pe echipe. Una dintre condiţiile pentru participare este ca sportivii respectivi să nu fi susţinut agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

"Prefer să nu vină. Nu putem acţiona ca şi cum (invazia rusă în Ucraina) nu ar exista", a declarat primarul Parisului în interviul acordat Reuters. "Nu putem acţiona ca şi cum (Vladimir) Putin nu ar fi un dictator care ameninţă astăzi întreaga Europă", a adăugat Anne Hidalgo, potrivit Agerpres.

Israelienii pot participa la Jocurile Olimpice, în viziunea primarului Parisului

Pe acelaşi subiect

Întrebată în legătură cu participarea la Olimpiadă a israelienilor, din cauza situaţiei din Gaza, după atacul Hamas din 7 octombrie, doamna Hidalgo a spus că nu există nicio comparaţie cu Rusia.

"Sancţionarea Israelului în legătură cu Jocurile Olimpice şi Paralimpice este exclusă", deoarece "Israelul este o democraţie", a subliniat edilul.

CIO nu a impus nicio limită în privinţa participării sportivilor israelieni la Olimpiada pariziană.

Primarul Parisului a confirmat totodată că, înaintea Jocurilor Olimpice, o ceremonie va comemora victimele atacului asupra sportivilor şi membrilor delegaţiei israeliene la Jocurile Olimpice de la Munchen (Germania) din anul 1972.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Primarul Parisului speră că rușii vor fi interziși la JO, pentru că Putin este "dictator" și "ameninţă astăzi întreaga Europă"