Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin ameninţă cu războiul nuclear, ţările nordice se gândesc să introducă serviciul militar obligatoriu şi pentru femei

Avertisment îngrozitor de la Moscova! Vladimir Putin avertizează că Rusia este pregătită pentru un război atomic. S-a lăudat că are arme nucleare mai avansate decât ale americanilor. Liderii ţărilor nordice cred că pregăteşte un război prelungit cu Occidentul aşa că au crescut producţia de armament şi iau în considerare introducerea serviciului militar obligatoriu pentru femei.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 21:12

Vezi și

Cu trei zile înaintea alegerilor prezidenţiale, Vladimir Putin a ameninţat din nou că Rusia va răspunde cu arme nucleare la orice ameninţare a suveranităţii sale. "Din punct de vedere tehnico-militar, suntem pregătiți, bineînțeles (n.red. de un război nuclear). Militarii sunt în permanenţă gata de luptă", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Deşi nu a efectuat niciun test nuclear după căderea Uniunii Sovietice, Moscova are aproape 6.000 de focoase, cel mai mare arsenal de acest fel din lume. Putin se laudă, însă, şi cu armata terestră. A avertizat că trupele străine care vor intra în Ucraina să ajute militarii lui Zelenski nu vor mai pleca de acolo. Apoi, i-a transmis un mesaj direct lui Macron, care a spus că Franţa nu are nicio limită în privinţa Rusiei.  

Putin a ajuns cel mai cunoscut lider străin pentru români

"În ceea ce privește statele care spun că nu au linii roșii în ceea ce privește Rusia, ar trebui să își dea seama că nici Rusia nu va avea nicio linie roșie în ceea ce le privește", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Putin a dezvăluit că va trimite trupe la graniţa nordică a Rusiei, drept răspuns la aderarea Suediei şi Finlandei la NATO. Pus în gardă în mod direct, premierul Finlandei a anunţat că va creşte producţia de muniţie. "Rusia se pregăteşte, evident, pentru un conflict de lungă durată cu Occidentul şi reprezintă o ameninţare militară permanentă, existenţială la adresa Europei", a declarat Petteri Orpo, premierul Finlandei.

Premierul altei ţări nordice, Danemarca, a propus extinderea serviciului militar obligatoriu pentru bărbaţi de la 4 luni la 11, dar şi obligativitate pentru femei. Între timp, armata lui Putin continuă bombardamentele dure în Ucraina. Patru oraşe, printre care şi cel în care s-a născut Zelenski, au fost atacate cu rachete şi drone. Opt oameni au murit, iar cel puţin 10 au fost scoşi de sub dărâmături în stare gravă. În replică, Ucraina a atacat cu zeci de drone regiunile Rusiei de la graniţă. Cel puţin două rafinării au fost închise din cauza pagubelor. După doi ani de război, Vladimir Putin a ajuns cel mai cunoscut lider străin pentru români. 99,5% dintre cei care au răspuns unui sondaj INSCOP spun că au auzit de numele preşedintelui Rusiei. Următorii în top sunt Donald Trump, Regele Charles şi Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin ameninţă cu războiul nuclear, ţările nordice se gândesc să introducă serviciul militar obligatoriu şi pentru femei