Antena Meniu Search
x

Primele 10 tancuri Abrams ajung în Ucraina la mijlocul lunii. Oficial SUA: Ucrainenii nu au pătruns apărarea rusă, în ciuda succesului tangibil 

Război în Ucraina. Primele 10 tancuri Abrams, din cele 31 promise, ajung în Ucraina la mijlocul lunii septembrie. Soldaţii ucraineni au finalizat cu succes antrenamentul pentru a le putea opera. Tancurile sunt în prezent în Germania şi vor fi livrate Kievului după finalizarea reviziei, relatează Politico. 

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 17:32

Primele 10 tancuri Abrams ajung în Ucraina la mijlocul lunii. Oficial SUA: Ucrainenii nu au pătruns apărarea rusă, în ciuda succesului tangibil
Primele 10 tancuri Abrams ajung în Ucraina la mijlocul lunii - Profimedia

Un grup de soldați ucraineni a finalizat un program de antrenament pentru tancurile americane M1 Abrams. Oficialii ucraineni speră ca blindatele să poate ajuta Kievul să spargă apărarea puternică a Rusiei. Aproximativ 200 de ucraineni s-au antrenat pe tancuri la o bază americană din Germania. Soldații au finalizat recent una dintre ultimele faze ale programului, un exercițiu de arme combinate şi scenarii de atac la nivel de batalion în zona de antrenament Hohenfels.

Ucraina va primi 10 din cele 31 de tancuri Abrams promise la mijlocul lunii septembrie

Ucraina va primi 10 din cele 31 de tancuri Abrams promise la mijlocul lunii septembrie, potrivit unui oficial din Departamentul Apărării. Oficialii occidentali speră că sosirea tancurilor va oferi forțelor ucrainene avantajul de care au nevoie pentru a trece prin apărarea feroce a Rusiei în contraofensiva spre Marea Azov.  Zece dintre tancurile de 70 de tone se află în prezent în Germania, în curs de revizie finală. Odată ce aceasta este finalizată, acestea vor fi expediate în Ucraina.

Vestea vine în contextul în care oficialii americani și ucraineni au declarat că trupele ucrainene au penetrat pentru prima dată principala linie defensivă a Rusiei pe frontul din sud-estul țării, reînnoid speranța că Ucraina ar putea recuceri un teritoriu important. Mark Milley, președinte al Șefilor de Stat Major din SUA, a vorbit joi cu generalul Valeri Zalujni, pentru a discuta despre război, potrivit unui comunicat de presă.

Pe acelaşi subiect

Oficial SUA: Ucrainenii nu au pătruns apărarea rusă, în ciuda succesului tangibil 

Un al doilea oficial al Departamentului Apărării a avertizat că, deși noile evenimente de pe front marchează un "succes tangibil" în contraofensiva lentă a Ucrainei, nu ar trebui considerate drept o spargere a frontului sau o pătrundere în apărarea rusă. Forțele ruse rămân pe poziţii de-a lungul unei linii de front de aproape 1000 de km, iar soldații ucraineni trebuie să forțeze o înaintare prin câmpuri pline de mine și capcane.

Oficialii americani speră că tancurile Abrams vor oferi Ucraine un avantaj în luptă. "Tancurile sunt foarte importante, atât pentru apărare, cât și pentru atac", a spus Milley în iunie. "Tancurile moderne... vor fi fundamentale pentru succesul ucrainenilor". 

Abrams este "un blindat al naibii de bun", dar nu este "un glonț de argint", adică o soluţie miraculoasă, a explicat un al treilea oficial din Departamentul Apărării. "La final, determinarea Ucrainei de a înainta va conta cel mai mult", a mai declarat acesta.  Tancurile Abrams fac parte dintr-o forță de aproximativ 300 de tancuri promise de aliații occidentali, care include tancuri Leopard 2 din Spania și Germania, tancuri Challenger din Marea Britanie și tancuri ușoare Leclerc din Franța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Primele 10 tancuri Abrams ajung în Ucraina la mijlocul lunii. Oficial SUA: Ucrainenii nu au pătruns apărarea rusă, în ciuda succesului tangibil