Rușii au instalat bariere flotante pentru a proteja podul din Crimeea de atacurile cu drone marine. Imaginile surprinse de sateliţi
Război în Ucraina. Rusia a instalat bariere flotante pentru a proteja podul Kerci din Crimeea de atacurile cu drone marine de suprafaţă. Imaginile din satelit sugerează că rușii folosesc barje pe lângă pod pentru a asigura structura.
Imagini din satelit arată că Rusia a montat bariere flotante împotriva dronelor maritime în apropierea podului din Crimeea, care a fost de mai multe ori ţinta unor atacuri ucrainene. Barierele au fost observate cu ajutorul sateliţilor europeni Sentinel pe 26 august şi nu apar în imaginile anterioare captate pe 19 august, potrivit aplicaţiei Sentinel Hub.
Rușii folosesc barje pentru a apăra țărmurile din Crimeea
În noile imagini pot fi văzute şapte bariere pe latura dinspre care drone maritime de suprafaţă au atacat pe 17 iulie podul ce leagă peninsula ucraineană anexată Crimeea şi Rusia continentală. Acel atac, recunoscut indirect de Ucraina, a provocat moartea a doi civili şi a lovit un pilon de susţinere al podului, avariind astfel un segment de pe unul din cele două tronsoane rutiere.
Imaginile din satelit mai arată şi că muncitorii lucrează în continuare pentru a repara podul după atacul de acum o lună şi jumătate. Traficul pe pod a fost redeschis a doua zi după atac, dar cu restricţii. Oficialii ruşi estimau atunci redeschiderea completă a circulaţiei rutiere pe pod la începutul lunii noiembrie.
- Podul din Crimeea, împrejmuit cu bariere marine pentru a nu fi atacat din nou. Cum arată dronele ucrainene care îi...
- "Sea Baby". Ucrainenii au dezvăluit în premieră cum o dronă cu 850 de kg de explozibili a lovit podul din...
- Zelenski i-a mulțumit public lui Olaf Scholz pentru încă două noi sisteme Patriot. "Ne apropie de un scut aerian...
- Podul din Crimeea, atacat. Ruşii susţin că au doborât două rachete şi au lansat cortine de fum, iar structura...
Deşi tentative au fost mai multe, acesta a fost al doilea atac asupra podului Kerci, o legătură vitală pentru aprovizionarea peninsulei. Ucrainenii susţin că este o ţintă militară legitimă pentru că ruşii îl folosesc pentru a transfera arme şi tehnică militară în Crimeea şi armatei care luptă în restul Ucrainei.
Acelaşi pod a mai fost ţinta unui sabotaj ucrainean şi în octombrie 2022, când explozia unui camion încărcat cu explozivi a provocat pagube semnificative şi a determinat atunci oprirea traficului rutier şi feroviar pe acest pod folosit de Rusia inclusiv pentru aprovizionarea trupelor sale din Crimeea şi din celelalte zone ocupate în sudul Ucrainei. Prin urmare, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat consolidarea apărării podului pe care Rusia l-a construit după anexarea peninsulei Crimeea.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰