Antena Meniu Search
x

Primele imagini surprinse de o dronă cu avionul cargo prăbuşit în Grecia: La bord se aflau peste 11 tone de armament ce urmau să ajungă în Bangladesh

Un avion cargo cu opt persoane la bord s-a prăbușit în apropierea orașului Kavala, în nordul Greciei, sâmbătă seara târziu, au anunțat pompierii și televiziunea de stat, conform Reuters, citat de Mediafax. Avionul transporta muniții din Serbia către Bangladesh.

de Redactia Observator

la 17.07.2022, 14:27

Vezi și

Autoritățile elene au declarat că la bord se aflau opt membri ai echipajului, iar un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a declarat că toți erau cetățeni ucraineni.

11.5 tone de armament

Ministrul sârb al apărării Nebojsa Stefanovic a declarat că avionul transporta 11,5 tone de produse fabricate de industria sa de apărare, iar cumpărătorul a fost Ministerul Apărării din Bangladesh. El a precizat că membrii echipajului au fost uciși.

Stefanovici a adăugat căcă încărcătura includea obuze de mortier și de antrenament. Avionul decolase la ora 1840 GMT de la Nis.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că încărcătura avionului era deținută de compania sârbă Valir, o societate comercială înregistrată pentru a desfășura activități de comerț exterior cu echipamente militare de armament și alte produse de apărare.

Televiziunea de stat ERT a relatat că aeronava, un Antonov An-12, era deținut de o companie ucraineană. Pilotul solicitase o aterizare de urgență din cauza unei probleme la motor, dar semnalul aeronavei a fost pierdut.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Primele imagini surprinse de o dronă cu avionul cargo prăbuşit în Grecia: La bord se aflau peste 11 tone de armament ce urmau să ajungă în Bangladesh