Antena Meniu Search
x

Un elicopter cu 4 persoane la bord, inclusiv un român, s-a prăbușit în Marea Egee, Grecia. Echipajul participa la stingerea unui incendiu

Trei persoane sunt date dispărute, iar o alta a fost salvată după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în Marea Egee, miercuri după-amiază. Accidentul s-a petrecut în timp ce echipajul, care ar fi inclus și un român, participa la o operaţiune de stingere a unui incendiu forestier pe insula Samos, informează AFP citând paza de coastă elenă.

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 20:28

Echipajul participa la stingerea unui incendiu forestier din Grecia
Echipajul participa la stingerea unui incendiu forestier din Grecia - Profimedia

"Există un supravieţuitor, iar o operaţiune de salvare este în desfăşurare pentru a-i găsi pe ceilalţi trei membri ai echipajului", a declarat pentru AFP un reprezentant al pazei de coastă. "O operaţiune de salvare este în desfăşurare după prăbuşirea unui elicopter care participa la lupta contra unui incendiu forestier în Samos", a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul departamentului de pompieri.

Elicopter prăbușit în Grecia. La bord s-ar fi aflat și un român

Trei bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte două ambarcaţiuni sunt angajate în operaţiunea de salvare, potrivit pazei de coastă de pe această insulă situată în nord-estul Mării Egee. Conform agenţiei EFE, din echipaj făceau parte un român, doi moldoveni şi un traducător grec, relatează Agerpres.

Incendiul forestier a izbucnit la Samos în jurul orei 14:00 (11:00 GMT), iar trei elicoptere şi cinci avioane asistate de aproximativ cincizeci de pompieri au început operaţiunile de stingere a flăcărilor. Vânturi puternice de peste 7 pe scara Beaufort (cu treisprezece niveluri) suflă în regiune în timp ce temperatura a ajuns miercuri la aproape 30 de grade Celsius în Grecia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Un elicopter cu 4 persoane la bord, inclusiv un român, s-a prăbușit în Marea Egee, Grecia. Echipajul participa la stingerea unui incendiu