Antena Meniu Search
x

Prințul Harry s-a angajat la un start-up american. Ce presupune noul job al ducelui de Sussex

Prințul Harry are un nou job după divorțul cu scandal de Casa Regală britanică. Ducele de Sussex va fi Chief Impact Officer la un start-up pentru sănătate mintală din Silicon Valley, BetterUp.

de Redactia Observator

la 24.03.2021, 10:59

Prințul Harry s-a angajat la un start-up american. Ce presupune noul job al ducelui de Sussex
- Profimedia

Prințul Harry a dezvăluit într-o declarație de presă că este „cu adevărat entuziasmat” de noul său rol. Nu a dat informații despre îndatoririle sale exacte, programul de lucru sau salariu primit, relatează BBC. Decizia prințului vine în contextul în care el și ducesa de Sussex s-au retras ca membri seniori ai Familiei Regale britanice în martie anul trecut.

Noul job vine și după ce Harry și Meghan i-au acordat un interviu exploziv lui Oprah Winfrey la începutul acestei luni. Atunci cuplul a pretins că un membru al familiei regale, căruia nu i-a dezvăluit numele, a întrebat cât de întunecată ar putea fi pielea fiului lor Archie, înainte ca acesta să se nască.

Palatul Buckingham a declarat că afirmația este „îngrijorătoare”, dar va fi investigată în mod privat. La începutul acestei săptămâni, Palatul Buckingham a declarat că se desfășoară o evaluare a ”diversității” printre angajații membrilor din familia regală. 

Ce înseamnă Chief Impact Officer, noul job al Prințului Harry la compania BetterUp

Pe acelaşi subiect

În declarația sa, prințul Harry a explicat că obiectivul în noua funcție este „să formeze dialoguri critice în jurul sănătății mintale, să construiască comunități de susținere și compasiune și să încurajeze un mediu pentru conversații oneste și vulnerabile”.

Prințul Harry nu va avea subalterni și nici nu va manageria angajați, dar este probabil ca el să petreacă ceva timp în sediul central al companiei din San Francisco, atunci când va fi în siguranță să facă asta, a declarat pentru Wall Street Journal, CEO-ul BetterUp, Alexi Robichaux. În rolul său de Chief Impact Officer, prințul Harry va contribui la inițiative, inclusiv decizii privind strategia produselor și contribuții caritabile și va pleda public pe subiecte legate de sănătatea mintală, relatează WSJ.

Poziția de Chief Impact Officer este relativ rară în lumea corporativă, notează WSJ, este întâlnită mai frecvent în organizațiile non-profit precum Amnesty International. BetterUp, care a fost fondat în 2013, oferă coaching profesional, consiliere și mentorat. Firma spune că are aproximativ 2.000 de ”antrenori” care oferă servicii în 49 de limbi în 66 de țări.

Prințul Harry și Meghan locuiesc acum în California, după ce au confirmat în ianuarie că se retrag din Casa Regală și vor lucra pentru a deveni independenți financiar. Aceștia au anunțat anul trecut că au ajuns la o înțelegere cu gigantul Netflix pentru a face o serie de programe iar în unele ar putea chiar să apară amândoi. Cuplul  are un acord și cu serviciul de streaming de muzică Spotify.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Prințul Harry s-a angajat la un start-up american. Ce presupune noul job al ducelui de Sussex