Antena Meniu Search
x

Video Procurorii au avut 440 de întrebări pentru Donald Trump. Fostul preşedinte american a avut doar un singur răspuns

Fostul preşedinte, Donald Trump, ar fi luat cu el de la Casa Albă documente cu secretele nucleare ale Statelor Unite, scrie publicaţia Washington Post. Acesta ar fi motivul pentru care agenţii FBI au făcut percheziţii la vila din Florida. Fostul lider de la Casa Albă neagă toate acuzaţiile şi se plânge că este victima unei vânători de vrăjitoare.  

de Redactia Observator

la 12.08.2022, 22:23

Vezi și

Informații legate de dezvoltarea armelor nucleare, despre politicile şi capacitățile nucleare ale Statelor Unite sau codurile cu care poate fi declanşat un atac nuclear, toate sunt documente la care Donald Trump a avut acces cât timp a fost la Casa Albă.

440 de întrebări pentru Donald Trump

Pe unele dintre ele le-ar fi luat cu el, scriu jurnaliştii americani. Pentru că Trump ar fi refuzat să le predea de bună voie, 30 de agenţi FBI au descins la Mar a Lago, reşedinţa acestuia din Florida, la începutul săptămânii. Au ridicat mai multe cutii cu documente, însă nu e clar dacă au şi găsit ceva. Trump acuză că i-au fost încălcate drepturile.

Merrick Garland, Procurorul General al SUA: Eu, personal, am cerut un mandat de percheziţie în acest dosar. Copii după mandatul de percheziţie şi după documentele FBI au fost prezentate în ziua percheziţiei avocatului fostului preşedinte, care se afla la faţa locului. 

Pe acelaşi subiect

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite vrea acum să prezinte public mandatul de percheziţie şi o listă cu cele confiscate de la reşedinţa din Palm Beach. Trump nu pare însă prea afectat de acuzaţiile care i se aduc. S-a plâns mai degrabă că agenţii federali au făcut dezordine în casă, în special în dulapurile cu haine ale Melaniei, soţia sa. Presa americană mai scrie şi că Trump şi familia sa au urmărit pas cu pas ce fac agenţii federali în vila lor, pe camerele de supraveghere.   

În plus, miercuri, fostul preşedinte american a fost audiat de procurorul general pentru acuzaţii de fraudă.  

Mike Sisak, jurnalist AP: Trump Organization sunt acuzați că au pus la cale o conspirație pentru a oferi compensații ilegale, în afara registrelor, directorilor Trump Organization, inclusiv lui Weisselberg. Donald Trump nu a fost inculpat și nu este acuzat de nicio faptă ilegală în cadrul anchetei penale.

Donald Trump nu a vrut însă să colaboreze cu justiţia. 440 de întrebări i-au adresat procurorii şi la toate a răspuns cu NU. Spune că este victima unei vânători de vrăjitoare, în timp ce adepţii săi spun că actuala administraţie de la Washington vrea să îl împiedice să candideze pentru un al doilea mandat de preşedinte. Sute de oameni s-au adunat în faţa reşedinţei din New York pentru a-şi arăta susţinerea, printre ei şi români.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Procurorii au avut 440 de întrebări pentru Donald Trump. Fostul preşedinte american a avut doar un singur răspuns