Antena Meniu Search
x

Putin ameninţă cu o ripostă "în oglindă" după atacul cu drone asupra Moscovei: "Ei ne provoacă"

Război în Ucraina. Vladimir Putin ameninţă cu o ripostă, "în oglindă" la atacul cu drone, de marţi, asupra Moscovei, pe care îl califică drept un act de terorism. Ucraina nu a revendicat atacul care a provocat numai pagube minore, spre deosebire de bombardamentele ruseşti asupra Kievului şi altor oraşe ucrainene. Experţii occidentali nu sunt siguri că dronele doborâte la Moscova erau, într-adevăr, produse în Ucraina.

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 10:13

Vezi și

Ministerul rus al Apărării afirmă că în atacul asupra Moscovei au fost implicate opt drone din care niciuna nu şi-a atins ţinta. Cinci ar fi fost doborâte în împrejurimile oraşului iar alte trei, deviate prin bruiaj electronic. Acestea ar fi cele care au lovit trei blocuri de locuinţe din sud-vestul capitalei, fără să provoace mari pagube. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale dar fără să ajungă la spital, adaugă primarul Moscovei. Deşi efectele atacului sunt minore, Vladimir Putin le tratează foarte serios. Mai ales că au zburat drone şi în zona reşedinţei de la Novo Ogariovo unde îşi petrece aproape tot timpul.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Regimul de la Kiev a ales calea încercărilor de a intimida Rusia, de a intimida cetăţenii ruşi prin atacuri asupra clădirilor de locuinţe. Este, desigur, un semn clar de activitate teroristă. Ei ne provoacă să reacţionăm "în oglindă". Vom vedea ce vom face.

Reacţia Casei Albe

Anchetatorii nu au dat detalii asupra aparatelor doborâte iar experţii occidentali nu pot oferi decât ipoteze pe baza imaginilor mai mult sau mai puţin clare din presă şi de pe internet. Potrivit ziarului britanic The Guardian, cel puţin una din drone pare de un model produs în Ucraina, cu o autonomie de 800 de kilometri, suficientă pentru a ajunge la Moscova. BBC scrie însă că nu poate fi vorba de acel tip de dronă. Casa Albă a reacţionat ferm la acuzaţiile ruşilor.

Pe acelaşi subiect

Karine Jean-Pierre: Nu susţinem atacuri pe teritoriul Rusiei. Asta e tot, punct, adică nu poate fi mai clar decât ceea ce am declarat chiar acum.

Atacul nu poate fi comparat cu neîncetatele bombardamente asupra Ucrainei, dar i-a înfuriat, totuşi, pe politicienii ruşi care doresc intensificarea războiului. În mesajul său de ieri, preşedintele Zelenski a ignorat evenimentele de la Moscova şi a insistat asupra pregătirii adăposturilor antiaeriene din Ucraina. 

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii de la Kiev a cerut Comisiei Europene să NU prelungească restricţiile, care expiră la 5 iunie, asupra importului unor produse agricole ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Putin ameninţă cu o ripostă "în oglindă" după atacul cu drone asupra Moscovei: "Ei ne provoacă"