Antena Meniu Search
x

Putin dă vina pe UE pentru destabilizarea pieței de energie: Gazul rusesc nu poate fi înlocuit în prezent în Europa

Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Moscova va depune eforturi pentru a-și redirecționa resursele de energie spre est, pe măsură ce țările europene încearcă să reducă dependența de exporturile rusești. Europa nu va putea renunța complet gazul rusesc imediat, susține Putin, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 14.04.2022, 17:25

Putin dă vina pe UE pentru destablizarea pieței de energie: Gazul rusesc nu poate fi înlocuit în prezent în Europa
Putin dă vina pe UE pentru destablizarea pieței de energie: Gazul rusesc nu poate fi înlocuit în prezent în Europa - Profimedia

Rusia a încercat să strângă legăturile cu Asia și China, cel mai mare consumator de energie din lume, încercând să diversifice livrările în afata clienților tradiționali din Europa. Sancțiunile occidentale pentru războiul declanșat de Rusia în Ucraina au afectat exporturile rusești de energie, complicând finanțarea tranzacțiilor și logistica.

„Ceea ce este uimitor este că așa-zișii parteneri din țările neprietenoase recunosc că nu se vor putea descurca fără resursele energetice rusești, inclusiv gaze naturale, de exemplu”, a spus Putin la o ședință guvernamentală televizată.

„Gazul rusesc nu poate fi înlocuit în Europa în prezent în mod rațional” a spus Putin. Putin a mai dat vina pe Europa pentru creșterea prețurilor la energie și destabiliza piaței energetice. „Țările neprietenoase recunosc că nu se pot lipsi de resursele energetice ale Rusiei”, a spus Putin.

„Operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina cum o numește Putin a declanșat o reanalizare a priorităților energetice în UE. Europa vrea să se elibereze de dependența de Rusia, care furnizează aproximativ 40% din gazul natural al UE.

Putin a spus că Rusia va trebui să construiască infrastructură pentru a-și spori livrările de energie în Asia. Rusia a început furnizarea de gaze către China la sfârșitul anului 2019 și a convenit să reducă prețurile la combustibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Putin dă vina pe UE pentru destabilizarea pieței de energie: Gazul rusesc nu poate fi înlocuit în prezent în Europa