Antena Meniu Search
x

Putin declară victoria la Mariupol și ordonă asediu la Azovstal: Să nu treacă nicio muscă. Ordon anularea asaltului asupra uzinei

Vladimir Putin a declarat astăzi victoria în Mariupol, deși admite că uzina Azovstal nu a fost cucerită. Ucrainenii neagă că forțele ruse au cucerit complet orașul-port aflat sub asediu de mai multe săptămâni. Putin i-a ordonat lui Serghei Șoigu să oprească asaltul asupra combinatului siderurgic, unde s-ar afla sute de civili și soldați. Președintele rus a cerut în schimb o blocadă asupra uzinei astfel încât nici măcar o ”muscă” să nu poată scăpa. Război Rusia - Ucraina, ziua 57 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 21.04.2022, 12:00

Vladimir Putin a declarat joi că Rusia deține controlul asupra orașului-port, că nu este nevoie să fie luată cu asalt zona industrială din jurul uzinei Azovstal, iar cei care aleg să se predea trebuie tratați în conformitate cu convențiile internaționale, relatează CNN și BBC. 

”Consider că propunerea de a lua cu asalt zona industrială nu are rost. Ordon anularea ei. Acesta este un caz când trebuie să ne gândim - adică trebuie să ne gândim mereu, dar cu atât mai mult în acest caz - la viața și sănătatea soldaților și ofițerilor noștri. Nu este nevoie să ne cățărăm în aceste catacombe și să ne târăm sub pământ prin aceste instalații industriale. Blocați această zonă industrială, astfel încât să nu treacă nici măcar o muscă.", i-a spus Putin ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, la o întâlnire la Kremlin, potrivit presei de stat.

Zona industrială trebuie blocată iar celor care au rămâs în uzină ar trebui să li se ofere din nou să se predea ca să rămână în viață și să aibă parte de un ”tratament demn”, a mai spus Putin.

De asemenea, Putin l-a felicitat pe Șoigu și pe armata rusă pentru preluarea controlului asupra orașului Mariupol: ”Îndeplinirea sarcinii militare de eliberare a Mariupolului este o mare realizare, vă felicit”. Oficialii ucraineni neagă că orașul Mariupol a căzut în mâinile Rusiei.

Şoigu i-a transmis lui Vladimir Putin că forţele ruse vor avea nevoie de 3-4 zile pentru a prelua combinatul Azovstal. Șoigu susține că ”naționaliștii și batalioanele străine rămase sunt blocate în siguranță” în uzina Azovstal. Doi oficiali ucraineni de rang înalt au declarat că sunt gata să se îndrepte spre Mariupol pentru a negocia evacuarea soldaților și a civililor, potrivit unui căpitan din Regimentul Azov, relatează CNN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Putin declară victoria la Mariupol și ordonă asediu la Azovstal: Să nu treacă nicio muscă. Ordon anularea asaltului asupra uzinei