Antena Meniu Search
x

Video Putin îşi ignoră generalii şi fuge la casa de vacanţă din Soci. Ruşii tot mai debusolaţi pe frontul din Ucraina

Ruşii par tot mai debusolaţi pe frontul din Ucraina, iar asta a început să se vadă chiar la Kremlin. Contraofensiva ucraineană l-ar fi determinat pe Vladimir Putin să-şi ignore generalii şi să plece la casa de vacanţă din Soci. Asta în timp ce, pentru prima dată de la începutul războiului, chiar vârfurile de lance ale propagandei ruse spun că ar fi cazul să înceapă negocieri de pace cu Ucraina, pentru a evita o înfrângere ruşinoasă. 

de Redactia Observator

la 13.09.2022, 22:02

Vezi și

Contraofensiva ucrainenilor pare să-i fi luat prin surprindere pe ruşi. În doar o săptămână, Ucraina a reușit să recucerească 3.000 de kilometri pătrați din teritoriul ocupat, ajungând la 6000, în ultima lună, cele mai importante zone fiind în districtele Izium şi Kupiansk. 

Deocamdată, de la Kremlin nu se aude aproape nimic. Moscow Times scrie că Vladimir Putin este atât de furios, încât nici nu vrea să îşi vadă generalii.  Ar fi anulat o întâlnire cu ei şi a plecat la casa de vacanţă din Soci.

Oficial, ruşii recunosc că au pierdut teren, însă spun că e vorba doar de o repoziţionare a trupelor, nu o retragere. 

Se repoziţionează şi cei mai influenţi propagandişti ai Kremlinului. Pentru prima dată, încep să ceară încetarea războiului, de teamă că Rusia s-ar putea face de râs. 

Pe acelaşi subiect

Boris Nadezhdin, politician: Suntem într-un moment în care trebuie să înţelegem că nu putem învinge Ucraina. Sugerez să începem tratativele de pace şi să continuăm cu tratativele politice. 

Se feresc deocamdată să dea vina pe Putin pentru înfrângerile de pe front şi justifică haosul prin faptul că ar fi prost informat de către propriii generali. Există însă şi reacţii mai puţin diplomate.

Ruşii se ceartă între ei, iar Ucraina câştigă teren

Jurnalistul Volodimir Soloviov a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care cere ca şefii armatei ruse să fie demişi sau chiar împuşcaţi pentru eşecul operaţiunii militare din Ucraina. 

Nu există nicio justificare, mulți șefi în uniformă, pentru că nu pot să le spun comandanți, merită să fie demiși, iar unii dintre ei ar trebui să fie împușcați și pot chiar să spun câteva nume. 

Alţii îndeamnă la atacuri mai brutale în Ucraina

Margarita Simonian, redactor şef: Pe teritoriul care a mai rămas din Ucraina şi nu a fost eliberat, nu există infrastructură? Nu există centrale electrice, centrale nucleare? Sunt foarte multe obiective, a căror distrugere ar duce la incapacitarea acestei naţiuni inamice. 

Dacă până acum ruşii care erau împotriva războiului tăceau sau, cel mult, vorbeau cu jumătate de gură, acum par să-şi fi găsit curajul de a fi vocali. Există inclusiv o petiţie, semnată de zeci de deputaţi municipali ruşi, care cer demisia lui Putin.

Ce va face însă liderul de la Kremlin, în faţa valului de contestatari, e greu de anticipat. Un indiciu vine de la Beijing. Un înalt oficial al ministrului chinez de Externe spune că Rusia şi China lucrează împreună pentru instaurarea unei noi ordini mondiale, fără să şi explice ce anume presupune asta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Putin îşi ignoră generalii şi fuge la casa de vacanţă din Soci. Ruşii tot mai debusolaţi pe frontul din Ucraina