Antena Meniu Search
x

Video Putin pregătește anexarea zonelor ocupate din Ucraina. Politicienii de la Moscova amenință cu războiul nuclear pentru protejarea noilor teritorii

Vladimir Putin se pregăteşte să anunţe anexarea zonelor ucrainene ocupate după ce rezultatele la aşa-zisului referendum ar fi avut rezultat decisiv pro-Kremlin. Cele patru regiuni unde locuitorii şi-ar fi declarat dorinţa de alăturare la Federaţia Rusă însumează aproape 15 la sută din teritoriul Ucrainei. Liderul de la Kremlin şi apropiaţii săi transmit lumii că, după oficializarea scrutinului, Rusia are dreptul să îşi folosească tot arsenalul din dotare, inclusiv cel nuclear, ca să apere noul district.

de Redactia Observator

la 28.09.2022, 14:24

Vezi și

Pentru a doua oară în nicio săptămână, liderul de la Kremlin atrage atenţia că Rusia este pregătită să-şi apere teritoriul cu toată forţa de care dispune, chiar şi cea nucleară. Se foloseşte de aceeaşi retorică cu care a justificat invazia Ucrainei - protejarea cetăţenilor ruşi de acolo. 

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: "Desigur, în contextul de azi cu operaţiunea militară specială şi referendumul din Donbas, salvarea oamenilor din toate teritoriile unde se organizează referendumul este prioritară şi se află în centrul atenţiei întregii noastre societăţi şi a ţării. Este ceva normal pentru că are legătură cu evenimente dramatice."

Şi fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizează Occidentul că ameninţarea nucleară nu este o cacealama.  

''Trebuie să le amintesc din nou celor prea surzi, care se pot auzi doar pe ei: Rusia are dreptul să folosească arme nucleare dacă este necesar.'', a transmis Dmitri Medvedev, fostul președinte al Federației Ruse pe Telegram.

Pe acelaşi subiect

Statele Unite au pus în gardă Rusia: vor fi consecinţe catastrofale, dacă se foloseşte de armamentul nucelar. 

Antony Blinken, secretar de stat al SUA: "Este cineva la Kremlin care poate să îl oprească pe Vladimir Putin dacă se hotărăşte să lanseze un atac nuclear? Au şi ei o ierarhie, fie că funcţionează sau nu, rămâne de văzut."

Cum evoluează situația din Ucraina?

În Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie azi a fost ultima zi în care oamenii au mai putut vota pentru sau împotriva unirii cu Rusia în referendumuri ilegale puse în scenă de Kremlin. Jumătate din cei 4 milioane de locuitori eligibili să voteze s-au prezentat la urne, iar Exit-poll-urile arătau că peste 90% dintre votanţi şi-ar dori alăturarea la Federaţia condusă de Putin. Nu este de mirare pentru că scrutinul s-a desfăşurat sub ameninţarea armelor, iar mulţi dintre cei ostili Rusiei au părăsit teritoriile ocupate.

"De când aştept momentul acesta."

"Unificarea este necesară!"

Putin se pregătește să anunțe oficial anexarea teritoriilor ucrainene, vineri, într-un discurs în faţa Parlamentului de la Moscova, potrivit informaţiilor serviciilor secrete militare britanice. Cele patru regiuni ucrainene ar urma să devină un district rusesc, condus de controversatul Dmitri Rogozin, cel care în urmă cu 8 ani a ameninţat direct ţara noastră cu armele nucelare, după ce avionul său nu a primit dreptul de a trece prin spaţiul aerian românesc.    

''La cererea Statelor Unite, România a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu îmi permite să trec deasupra lor din nou. Data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier Tupolev-160", transmitea Dmitri Rogozin.

În timp ce se pregăteşte să îşi mărească teritoriul, Rusia are tot mai multe probleme în interiorul actualelor graniţe. Mii de bărbaţi continuă să fugă din ţară pentru că nu vor să ia parte la războiul lui Putin. Cozile de maşini de la graniţele ruse se văd din satelit. Oficialii ruşi vor să-i oprească acum cu armata să mai plece, iar patriarhul Kiril le-a transmis că dacă vor muri pe front li se vor ierta toate păcatele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Putin pregătește anexarea zonelor ocupate din Ucraina. Politicienii de la Moscova amenință cu războiul nuclear pentru protejarea noilor teritorii