Antena Meniu Search
x

Unii ruși ar încerca să-și rupă picioarele, disperați să nu fie chemați la război. VIDEO

Pe rețelele sociale circulă imagini cu tineri ruși care încearcă să scape de mobilizarea militară prin orice mijloace. Potrivit înregistrărilor video, unii ar fi mers până în punctul în care și-ar fi rupt picioarele pentru a scăpa de război. 

de Redactia Observator

la 28.09.2022, 13:44

Unii ruși ar încerca să-și rupă picioarele, disperați să nu fie chemați la război. VIDEO
Unii ruși ar încerca să-și rupă picioarele, disperați să nu fie chemați la război. VIDEO - Twitter

Într-un clip video devenit viral pe Twitter se observă cum un tânăr s-a așezat cu piciorul la baza treptelor, în timp ce altul sare pentru a i-l rupe. Autenticitatea imaginilor nu a putut fi verificată dintr-o sursă independentă, iar unii utilizatori ai platformelor sociale susțin că ar fi vorba de “tutoriale” create de ruși pentru a arăta cum se pot răni astfel încât să evite războiul. 

Însă, astfel de practici nu sunt o raritate. Cu 24 de ore înainte ca Vladimir Putin să anunțe mobilizarea parțială, rușii au început să caute pe Google cum să fugă din țară sau cum să se rănească pentru a nu primi ordine de încorporare în armată. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rușii fug din țară prin orice mijloace

Pe acelaşi subiect

Mobilizarea forţată a provocat furia și neîncrederea publicului în toată Rusia. ONG-ul pentru drepturile omului OVD-Info a raportat că au avut loc proteste în 42 de orașe din întreaga țară, inclusiv în sate mici din Republica Daghestan. Sute de protestatari au fost arestați, iar unii dintre ei, "drept pedeapsă" au primit ordine de înrolare chiar în secțiile de poliție. 

Ulterior, la granițele cu Finlanda și Georgia s-au format cozi de mașini cu ruși cre încercau să fugă din țară. În primele trei zile de la anunţul lui Putin, peste 260.000 de bărbaţi ar fi părăsit deja țara. 17.000 dintre ei ar fi trecut în weekend doar în Finlanda.

Alții au recurs la gesturi extreme: un tânăr chemat în armată şi-a dat foc în faţa unui centru de mobilizare de lângă Moscova, iar un altul a deschis focul într-un centru de recrutare și a împușcat un comandant, după ce prietenul său de doar 19 ani a fost ucis pe front, iar cel mai bun prieten al său a fost chemat în armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Unii ruși ar încerca să-și rupă picioarele, disperați să nu fie chemați la război. VIDEO