Antena Meniu Search
x

Video Racheta chinezească în derivă ar putea lovi o zonă locuită. Bucata uriaşă de metal s-ar putea prăbuşi pe Pământ în acest weekend

O rachetă chinezească dă fiori reci lumii întregi. S-ar putea prăbuşi, pe Pământ, în acest weekend într-o zonă populată. China crede însă că riscurile sunt minime.

Racheta chinezează în derivă ar putea lovi o zonă locuită. Bucata uriaşă de metal s-ar putea prăbuşi pe Pământ în acest weekend

Trebuia să fie o victorie pentru chinezi, dar a devenit o ameninţare pentru toată planeta.  

"Declar misiunea de lansare a modulului Tianhe un succes total!"

La 8 zile de atunci, modulul a fost plasat în siguranţă, dar racheta care l-a transportat orbitează fără control în jurul Pământului. Viteza este ameţitoare. Iar traiectoria, imposibil de calculat.

Înaltă cât un bloc de 10 etaje, cu greutatea de 21 de tone, în loc să se prăbuşească într-un loc special desemnat, undeva în Ocean, racheta ar putea reintra necontrolat in atmosferă chiar astăzi.

Pe acelaşi subiect

Oamenii de pe 3 continente privesc cu nelinişte spre cer. Şi Pentagonul urmăreşte cu îngrijorare. 

Lloyd Austin, Secretarul american al Apărării: Nu plănuim să doborâm racheta. Sperăm să aterizeze într-un loc unde nu va răni pe nimeni, sperăm în ocean.

China dă asigurări că nimeni nu e în pericol

Riscul să se prăbuşească într-o zonă locuită este mic, dar lipsa certitudinii, la fel ca şi existenţa unui precedent provoacă teamă. În mai 2020, un incident identic s-a petrecut pe coasta de Fildeş şi a implicat o rachetă chinezească identică. Mai multe clădiri au fost afectate. 

Lloyd Austin, Secretarul american al Apărării: Există nişte standarde pe care toţi cei care operează în domeniul spaţial trebuie să le îndeplinească pentru a fi, cu toţii, în siguranţă. Aceste lucruri trebuie luate în calcul atunci când operăm astfel de misiuni.

China îşi construieşte propria Staţie Spaţială. Pentru ca aceasta să intre în funcţiune mai e nevoie de alte 10 lansări anul acesta şi anul viitor. Staţia Spaţială chineză va opera la 300-400 de kilometri deasupra Pământului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Racheta chinezească în derivă ar putea lovi o zonă locuită. Bucata uriaşă de metal s-ar putea prăbuşi pe Pământ în acest weekend