Antena Meniu Search
x

Foto Reacția Chinei la îngrijorările că resturile rachetei Long March 5B se vor prăbuși pe Pământ

China spune că resturile rachetei sale nu sunt periculoase pentru că cele mai multe componente vor fi arse la reintrarea în atmosferă. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat, vineri, că e foarte puțin probabil ca acestea să provoace vătămări.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.05.2021, 18:07

Racheta Long March 5B lansată de China
Racheta Long March 5B lansată de China - Profimedia Images

Deșeurile provenind de la Long March 5B, care a lansat modulul „Heavenly Harmony” pe orbita joasă a Pământului, pe 29 aprilie, din Wenchang, provincia Hainan, vor cădea probabil în apele internaționale, a raportat China Times Global, miercuri, pe fondul îngrijorării că ar putea provoca daune la reintrarea în atmosfera Pământului. 

"Probabilitatea ca acest proces să provoace vătămări la sol este extrem de redusă", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Astrofizicienii cred că există șanse mari ca bucăți de rachetă să ajungă pe Pământ

Bucata de 30 de metri a orbitat temporar, iar unii experţi se tem că ea o să cadă într-o zonă locuită. Cercetătorii vor putea estima momentul revenirii corpului rachetei pe Terra doar cu câteva ore înainte.

Pe acelaşi subiect

„Ultima dată când au lansat o rachetă Long March 5B, mari bucăţi de metal au zburat şi au avariat câteva clădiri din Coasta de Fildeş”, a spus Jonathan McDowell, astrofizician la Astrophysics Center de la Harvard University, scrie Reuters.

„Mare parte din ea a ars, dar au existat piese enorme de metal care au ajuns pe sol. Suntem foarte norocoşi că nimeni nu a fost rănit”, a mai spus el.

Armata americană a numit-o 2021-035B şi traiectoria sa poate fi urmărită pe orbit.ing-now.com.

Racheta, parte a unei misiuni pentru construcția staţiei spaţiale chineze

Lansarea rachetei a fost parte din seria de 11 misiuni plănuită ca parte a construcţiei staţiei spaţiale chineze, care ar urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2022. Staţia spaţială în forma literei T va cântări aproximativ 60 de tone, mult mai mică decât Staţia Spaţială Internaţională, care şi-a lansat primul modul în 1998 şi cântăreşte aproximativ 408 tone.

Staţia spaţială a Chinei va avea un port de andocare şi va putea să se conecteze cu un satelit chinez. Teoretic, va putea fi extinsă la cel mult şase module.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Reacția Chinei la îngrijorările că resturile rachetei Long March 5B se vor prăbuși pe Pământ