Antena Meniu Search
x

Video Racheta rătăcită de China în spaţiu urmează să intre în atmosfera terestră duminică dimineață, potrivit ultimelor estimări

Mai sunt câteva ore până când racheta rătăcită de China în Spaţiu urmează să cadă necontrolat pe Pământ. Intrarea în atmosferă ar urma să aibă loc în mâine dimineaţă, în jurul orei 7, potrivit ultimelor estimări, însă nimeni nu ştie unde se va prăbuşi cu exactitate. 

de Redactia Observator

la 08.05.2021, 23:07

Vezi și

Ca măsură de precauţie, locuitorii din 9 regiuni italiene au fost sfătuiţi să nu iasă din case pentru că bucăţi din această rachetă pot cădea în zonele locuite.

Oamenii sunt sfătuiţi să stea departe de ferestre, iar dacă văd vreun fragment din obiectul zburător să nu se apropie de el.

Reacția Chinei la îngrijorările privind resturile rachetei Long March 5B

Oficialii chinezi sunt convinşi însă că reintrarea rachetei în atmosferă nu reprezintă niciun pericol pentru omenire şi că aceasta se va prăbuşi, cel mai probabil, în Pacificul de Sud.

Pe acelaşi subiect

Deșeurile provenind de la Long March 5B, care a lansat modulul „Heavenly Harmony” pe orbita joasă a Pământului, pe 29 aprilie, din Wenchang, provincia Hainan, vor cădea probabil în apele internaționale, a raportat China Times Global, miercuri, pe fondul îngrijorării că ar putea provoca daune la reintrarea în atmosfera Pământului.

"Probabilitatea ca acest proces să provoace vătămări la sol este extrem de redusă", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Corpul rachetei s-ar putea prăbuși într-o zonă locuită

Bucata de 30 de metri a orbitat temporar, iar unii experţi se tem că ea o să cadă într-o zonă locuită. Cercetătorii vor putea estima momentul revenirii corpului rachetei pe Terra doar cu câteva ore înainte.

„Ultima dată când au lansat o rachetă Long March 5B, mari bucăţi de metal au zburat şi au avariat câteva clădiri din Coasta de Fildeş”, a spus Jonathan McDowell, astrofizician la Astrophysics Center de la Harvard University, scrie Reuters.

„Mare parte din ea a ars, dar au existat piese enorme de metal care au ajuns pe sol. Suntem foarte norocoşi că nimeni nu a fost rănit”, a mai spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Racheta rătăcită de China în spaţiu urmează să intre în atmosfera terestră duminică dimineață, potrivit ultimelor estimări